-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 10 23 /16:08

Premjeras: nuo 2016 metų liepos MMA didės iki 380 eurų

Nuo 2016 metų vidurio minimali alga (MMA) turėtų didėti dar 30 eurų iki 380 eurų, penktadienį sutarė valdantieji.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Galutinai sutarėme, kad nuo ateinančių metų liepos 1 dienos siūlysime, kad minimali mėnesio alga galėtų didėti iki 380 eurų“, – penktadienį po valdančiųjų politinės tarybos posėdžio Seime žurnalistams pranešė premjeras Algirdas Butkevičius.

„Finansinės galimybės minimalią mėnesio algą didinti iki 380 eurų yra“, – pridūrė premjeras.

Premjero teigimu, sprendimas buvo priimtas vieningai.

„Vieningai po diskusijų, po pokalbių, po įvairiausių vertinimų, kokia (MMA didinimo iki 380 eurų – BNS ) įtaka būtų fiskalinei politikai, kokia įtaka būtų verslui, kokios būtų galimybės visa tai įgyvendinti ir įvertinus kitų metų ekonomikos augimo prognozes, yra numatyta, kad ekonomika turėtų augti  3-3,2 proc., finansinės galimybės minimalią mėnesio algą didinti iki 380 eurų yra“, – sakė A.Butkevičius.

Prireiks iki 24 mln. eurų

Pasak jo, tam 2016 metų biudžete reikės papildomai 20-24 mln. eurų.

„Daugiau diskusija gali būti su verslu... mes finansiniu požiūriu jokių praradimų nenumatome, tikriausiai reikės papildomai nuo 20 iki 24 mln. eurų rezervuoti Finansų ministerijos asignavimuose“, – tvirtino A.Butkevičius.

Tikriausiai reikės papildomai nuo 20 iki 24 mln. eurų rezervuoti Finansų ministerijos asignavimuose, - skaičiavo premjeras.

Jo teigimu, jau yra svarstoma, iš kur kitiems metams rasti papildomai beveik 25 mln. eurų MMA didinimui. „Kol kas vyksta biudžeto svarstymas ir nenorėčiau leistis į detales. Yra kai kurie pasiūlymai “, – teigė premjeras.

Premjeras taip pat neslėpė, kad svarstomos ir galimybės apkarpyti kai kurias jau suplanuotas išlaidas. „Yra, bet nenorėčiau detalizuoti“, – teigė A.Butkevičius.

Iš kur ims, neaptarė

Premjeras patvirtino, kad prieš politinę tarybą MMA augimo kitais metais tempai buvo aptarti su didesnio MMA kėlimo siekiančios Darbo partijos lyderiu.

„Šiandien su Darbo partijos pirmininku Valentinu Mazuroniu buvome susitikę, susitikime dalyvavo finansų ministras (Rimantas Šadžius – BNS)“, – tvirtino A.Butkevičius.

„Tvarkiečių“ lyderis Rolandas Paksas BNS sakė, kad per politinės tarybos posėdį nebuvo diskutuojama, iš kokių šaltinių bus gauta lėšų planuojamam MMA didinimui.

„Diskusija buvo baigta liepos pirma diena ir 380 eurų. Iš kur juos paimti nei finansų ministras, nei premjeras nedetalizavo. Toks klausimas nebuvo keliamas“, – BNS teigė R.Paksas.  

Darbo partija norės dar daugiau

A.Butkevičius neprognozavo, kas galėtų sukliudyti MMA nuo kitų metų liepos padidinti iki 380 eurų.

Po šios dienos sutarimo, priežasčių, kad tai neįvyktų MMA nuo 2016 metų liepos nepadidėtų iki 380 eurų Darbo partija nemato.

„Esu optimistas, jeigu šių metų biudžeto pajamų planą vykdome prie 1,5 proc. ekonomikos augimo, tikimės, kad trečiame ketvirtyje ekonomikos augimo rodikliai bus geresni, o kitais metais ekonomika turėtų augti virš 3 proc., tai tikrai nematau finansinių grėsmių. Tik mums įstojus į eurozoną yra ribojamas išlaidų augimas, nes pajamos gali augti sparčiau, bet turint ir tam tikrus finansinius rezervus, negalime jų skirti išlaidų didinimui, o galim nukreipti juos tik fiskalinio deficito mažinimui, tai reiškia valstybės skolos mažinimui“, – aiškino A.Butkevičius.

„Darbiečiai“ anksčiau siūlė nuo 2016 metų liepos MMA padidinti nuo 350 eurų (tokia ji bus nuo sausio) iki 437 eurų. Dabar ji yra 325 eurai.

„Po šios dienos sutarimo, priežasčių, kad tai neįvyktų (MMA iki 380 eurų nepadidėtų nuo 2016 metų liepos – BNM) Darbo partija nemato“, – pareiškė V.Mazuronis.

Jis pabrėžė, jog Darbo partijos siekis išlieka, kad nuo 2017 metų MMA būtų 437 eurai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius