Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeras: Vyriausybė nerimą dėl kainų bandys mažinti mokestiniais pakeitimais

Premjeras Saulius Skvernelis tvirtina, jog supranta, kodėl Lietuvos gyventojai labiausiai nerimauja dėl augančių prekių ir paslaugų kainų, nes išlaidos joms atima didelę dalį gyventojų pajamų. Jis teigia, kad padėtį turėtų lengvinti būsimi mokestiniai pakeitimai.
Žiniasklaidos priešpiečiai su Sauliumi Skverneliu
Saulius Skvernelis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Dalyje mūsų ekonominės veiklos sektorių, ypač kalbant apie paslaugų sektorių, taip pat apie tas problemas, kurios aktualios žmonėms kasdien, tai yra maisto kainos – jos tikrai yra didelės. Namų ūkiai maistui ir paslaugoms tikrai išleidžia pakankamai daug lėšų ir negali tų lėšų panaudoti kitiems poreikiams tenkinti, galbūt ne pirmo būtinumo, bet svarbiems“, – ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė S.Skvernelis.

Praėjusių metų lapkritį atlikta Eurobarometro apklausa parodė, jog lietuviams iš visų Europos Sąjungos (ES) gyventojų daugiausiai baimės kelia kainų augimas – dėl to sunerimę 65 proc. šalies gyventojų. Kiti du dažniausi lietuvių minėti iššūkiai buvo nedarbas ir apmokestinimas – juos atitinkamai nurodė 23 ir 20 proc. šalies gyventojų.

S.Skvernelis kalbėjo, kad Vyriausybė ieško būdų, kaip suvaldyti situaciją ir padėti gyventojams.

„Turime keletą sprendimo variantų ir šiais metais juos tikrai priiminėsime. Tai susiję su tuo, kaip palengvinti ir nuimti spaudimą nuo žmonių pajamų. Tai susiję su darbo pajamų didesniu gavimu arba, kitaip sakant, mokestinės naštos ir spaudimo darbo užmokesčio sumažinimui ir, aišku, per kitus reguliavimo dalykus“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Jis teigė, kad Vyriausybė mokestinių pakeitimų pasiūlymus turėtų paruošti iki kovo vidurio.

Naujienų portalas Delfi.lt trečiadienį rašė, jog Vyriausybėje sudaryta darbo grupė turėtų iki pavasario vidurio pateikti pasiūlymus dėl mokesčių reformos, sąžiningo mokesčių mokėjimo skatinimo ir paskatų šešėlinei ekonomikai sumažinti.

Praėjusių metų rugpjūčio pradžioje Vyriausybė pristatė šalies mokestinės sistemos pertvarką – ji buvo priimta kartu su šių metų valstybės biudžetu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius