Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 18 /08:54

Premjerė: daugiau nei procentu apmokestinus verslo pelną, investicinis klimatas nenukentės

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad verslo apmokestinimas didesniu pelno mokesčio tarifu gynybos reikmėms nepablogintų Lietuvos investicinio klimato.
Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Ingrida Šimonytė

„Galbūt racionaliau vertinu tą gąsdinimą, kad jei pelno mokestis pasikeis 1,5 ar 2 procento, dėl to nukentės labai Lietuvos investicinis klimatas. Man atrodo, kad racionalūs investuotojai, tie, kurie renkasi Lietuvą kaip lokaciją, labai gerai supranta, į kokią geografinę padėtį ateina“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė I.Šimonytė.

„Apie tai galima diskutuoti, bet tiesiog reiktų matyti didesnį paveikslą“, – kalbėjo premjerė.

Ministrės pirmininkės teigimu, užsienio investuotojai „labai gerai supranta“, kad Vyriausybė siekia gerinti Lietuvos saugumo padėtį ir didinti atgrasymo pajėgumus – šalyje kuriasi Vokietijos kariuomenės brigada.

„Saugumas nėra viskas, bet be saugumo nėra nieko. Todėl manau, kad ta diskusija yra perdėta“, – teigė I.Šimonytė.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė trečiadienį po politikų, verslo ir profsąjungų susitikimo dėl gynybos finansavimo sakė, kad pelno mokesčio didinimas 2 procentiniais punktais paveiktų Lietuvos konkurencingumą, nes šalyje nėra 0 proc. reinvestuojamo pelno lengvatos.

Siekiant didinti fiksuotą krašto apsaugos finansavimą nuo 2,5 proc. iki 3 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), Finansų ministerija pasitarime kovą pristatė keturias alternatyvas. Tarp siūlymų, be kita ko, įtrauktas pelno mokesčio didinimas 1 proc. punktu iki 16 proc., taip pat – ir iki 17 proc.

I.Šimonytė trečiadienį pranešė, kad Vyriausybė siūlys įsteigti specialų fondą gynybai, pildomą lėšomis iš didesnių mokesčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius