-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 22 /19:44

Premjerė dėl PVM lengvatos: nieko dramatiško nematau, su partneriais bus ką aptarti

Premjerė Ingrida Šimonytė sako nedramatizuojanti Seimo sprendimo pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą maitinimo įstaigoms pratęsti ilgiau nei siūlė Vyriausybė, nors dėl to kitų metų biudžeto pajamos mažės beveik 60 mln. eurų.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasak premjerės, dėl to teks mažinti biudžeto išlaidas, bet tai nereiškia, kad biudžetas nebeturi vidinės logikos, o su siūlymą teikusiais ir parėmusiais koalicijos partneriais „bus ką aptarti pasibaigus sesijai“.

„Bus ką pasibaigus sesijai koalicijai aptarti, kaip ir visada, nes dar dveji metai dirbti, reikia kai kurias aktualijas ir kai kurias pamokas (aptarti). Aš retai ką dramatizuoju ir čia nelabai dramatizuoju“, – antradienį po biudžeto priėmimo žurnalistams sakė Vyriausybės vadovė.

Seimas antradienį priėmė 2023 metų valstybės biudžetą, o prieš tai Laisvės partijos siūlymu lengvatinį 9 proc. PVM tarifą maitinimo sektoriui pratęsė iki 2023 metų pabaigos, o ne pusmečiui, kaip planavo Vyriausybė.

Už Laisvės partijos siūlymą, kuris, pasak premjerės, biudžete atvėrė apie 60 mln. eurų skylę, balsavo 12 valdančiosios koalicijos narių iš 74: du konservatoriai – Mykolas Majauskas ir Mindaugas Skritulskas, devyni Laisvės frakcijos nariai (nedalyvavo Kasparas Adomaitis ir Ewelina Dobrowolska) bei liberalas Andrius Bagdonas.

„Nematau, kad Vyriausybė neturėtų paramos Seime ir tikrai PVM mokesčio lengvatos pratęsimas pusmečiui nėra tas klausimas, kuris man indikuotų, kad nėra paramos Seime“, – klausiama, ar toks balsavimas nerodo, kad Vyriausybė neturi paramos Seime, atsakė I.Šimonytė.

Ji taip pat teigė, kad siūlymą parėmusi opozicija „balsavo grynai oportunistiškai“, nes patys būdami Vyriausybėje analogiškam siūlymui nepritarė.

„Tai tik rodo, kiek žmonės tiki savo argumentų galia, o kiek tik nori papipirinti valdančiosios daugumos gyvenimą, bet tai tikrai nėra tas dalykas, dėl kurio sakyčiau, kad biudžetas visas sužlugo, nebeturi vidinės logikos, atsitiko kažkokie dalykai, kurie neatitaisomi“, – kalbėjo premjerė.

Anksčiau premjerė yra sakiusi, kad balsavimas dėl biudžeto priėmimo Seime parodys, ar Vyriausybė turi parlamento paramą, tačiau tai nebus balsavimas dėl pasitikėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius