-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjerė sukritikavo BFK siūlymą daugiau žmonių kompensuoti vaistus

Premjerė Ingrida Šimonytė abejoja, ar reikia plėsti gyventojų, kuriems kompensuojamos vaistų priemokos, ratą.
Vaistų vartojimas
Vaistų vartojimas / 123RF.com nuotr.

„Kyla pajamos (...) Šiais metais pensijos buvo indeksuotos pakankamai sparčiu mastu, buvo išplėstos kompensacijos už šildymą“, – ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą pareiškė premjerė.

Taip ji sureagavo į Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) siūlymą valstybės lėšomis dengti priemoką už kompensuojamus vaistus gyventojams nuo 65-erių metų, o ne nuo 75-erių metų, kaip yra dabar.

„Čia vyksta toks rungtyniavimas tarp Seimo narių, kas pasiūlys gražesnę dovaną rinkėjams nelabai galvojant, kad tos dovanos vis dėlto turi kainą. Tai aš matau, kad čia yra iš tos serijos pasiūlymai“, – pridūrė I.Šimonytė.

Premjerės pozicijos dėl to klausė „valstiečių“ frakcijos narys Aurelijus Veryga.

„Kokia jūsų nuomonė dėl kompensavimo, ypatingai šių dienų kontekste, kai yra visokių sunkumų dėl kainų“, – teigė A.Veryga.

BFK pritarė idėjai nuo 65-erių metų vaistų priemokas kompensuoti, kai svarstė Ritos Tamašunienės, Česlavo Olševskio ir Beatos Petkevič inicijuojamas Sveikatos draudimo įstatymo pataisas, – jie siūlė priemoką kompensuoti žmonėms nuo 70 metų.

Tada BFK vadovas Mykolas Majauskas sakė, kad nuleisti amžiaus kartelę dar žemiau verčia sparčiai kylančios kainos. |Jis suskaičiavo, kad biudžete tam reikėtų papildomai numatyti 6,9 mln. eurų.

Dabar paciento priemoka už kompensuojamus vaistus valstybė padengia tik atskiroms žmonių grupėms, įskaitant nepasiturinčius, neįgalius ir vyresnius nei 75 metų gyventojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius