-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prezidentas pasirašė pataisas dėl SND akcizų

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį pasirašė praėjusią savaitę Seimo priimtas įstatymo pataisas, kuriomis suskystintų naftos dujų (SND) akcizas nuo kovo bus sumažintas daugiau negu 23 kartus – nuo 304 iki 13 eurų už toną, taip pat panaikinti apribojimai dėl žymėto dyzelino naudojimo žemdirbiams.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

„Džiaugiuosi, kad valdančioji koalicija, nors ir pavėluotai, išgirdo visuomenės balsą ir pripažino padariusi klaidą dėl staigiai pakelto akcizo naftos dujoms. Gerai, kad su opozicijos pagalba pavyko šias Vyriausybės akcizų politikos klaidas tinkamai ištaisyti“, – Prezidentūros pranešime antradienį teigė G.Nausėda.

Jo teigimu, Lietuva išlaiko žaliojo kurso kryptį, o konkrečios ją įgyvendinančios priemonės turi būti pasirenkamos atidžiai įvertinus jų poveikį, konkurencinę aplinką, finansinę naštą namų ūkiams, taip pat užtikrinus vartotojams prieinamas alternatyvas.

Praėjusią savaitę surengtoje neeilinėje Seimo sesijoje diskusijos dėl SND akcizo ir žaliojo dyzelino vyko po to, kai sausį protesto akciją Vilniuje surengę žemdirbiai pareikalavo sumažinti akcizą ir grąžinti buvusią gazolių naudojimo tvarką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius