-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prezidentas su Prienų meru aptarė galimybes atgaivinti laivybą Nemuno vidurupyje

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį lankydamasis Prienuose su savivaldybės vadovu Alvydu Vaicekausku aptarė galimybes atgaivinti laivybą Nemuno vidurupyje, pranešė Prezidentūra.
Nemunas ties Kaunu
Nemunas ties Kaunu / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak pranešimo, šalies vadovas akcentavo būtinybę visoms Nemuno vidurupio savivaldybėms sutelkti jėgas ir lėšas vandens keliui tvarkyti, o centrinės valdžios institucijoms – planuoti biudžeto lėšas įrengto vandens kelio priežiūrai taip, kad visa Nemuno atkarpa tarp Druskininkų ir Kauno marių galėtų būti eksploatuojama bei saugi laivybai.

Aptariant galimybes užtikrinti Nemuno vandens kelio eksploataciją, taip pat keleivinių laivų maršrutus Nemuno vidurupyje, prezidentas pažymėjo vidaus vandens kelių reikšmę turizmo industrijai, skatinant smulkųjį ir vidutinį verslą. 

Kaip nurodo Prezidentūra, Prienų rajono savivaldybės vadovai atkreipė dėmesį į kelių remonto ir priežiūros finansavimo stoką, prastą krašto kelio Kaunas-Prienai-Alytus būklę.

G. Nausėda teigė, jog kelių finansavimo lygis, Vyriausybės nustatytas pastarųjų metų valstybės biudžetuose, netenkina, pastaruosius trejus–ketverius metus savivaldybėms tenkantis Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimas praktiškai nesikeitė, o dėl infliacijos šuolio faktiškai sumažėjo.

Prezidentas pabrėžė, kad nepakankamai finansuojamos, netvarkomos kelių infrastruktūros būklė prastėja progresiškai, galų gale už jos sutvarkymą tenka mokėti nepalyginamai daugiau, o ilgalaikė žala šalies susisiekimo infrastruktūrai kenkia ir regionų, ir visos Lietuvos ekonomikos konkurencingumui.

„2024 metų valstybės biudžeto formavimo procese paaiškėjo, kad Vyriausybė šių argumentų neįvertino, todėl imuosi inicijuoti įstatymų pakeitimus, kuriais siūlysiu didinti savivaldybėms tenkantį Kelių priežiūros ir plėtros programos krepšelį, skatinsiu Vyriausybę išnaudoti visus prieinamus instrumentus didinti pajamas strateginiams valstybiniams kelių projektams finansuoti“, – sakė šalies vadovas.

Prezidentas su Prienų rajono savivaldybės atstovais taip pat aptarė sveikatos reformos įgyvendinimą, progresą kuriant sveikatos centrą Prienuose, Prienų ligoninės stiprinimo klausimus, išbandomo pacientų pavėžėjimo paslaugos modelio veiksmingumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius