Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prezidentės patarėja Solveiga Cirtautienė: dėl siūlymo už beviltiškas skolas nemokėti PVM valstybė prarastų šimtus milijonų litų

Lietuvos prezidentei praėjusią savaitę vetavus Seimo priimtas Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) įstatymo pataisas, numatančias už beviltiškas skolas nemokėti PVM, prezidentės patarėja sako, jog priėmus tokias pataisas valstybė prarastų šimtus milijonų ar net milijardą litų.
Prezidentės patarėja Solveiga Cirtautienė
Prezidentės patarėja Solveiga Cirtautienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Prezidentės patarėjos teisės klausimais Solveigos Cirtautienės teigimu, grąžintas įstatymas nustato naują mokesčio lengvatą, todėl jis tiesiogiai veikia valstybės biudžeto formavimą ir vykdymą.

„Vienu esminiu grąžinto įstatymo trūkumų, ko gero, būtų galima įvardyti tai, jog jame nėra nustatyta aiški įstatymo taikymo beviltiškoms skoloms tvarka. Tai reiškia, kad ši lengvata būtų taikoma ir santykiams, susiklosčiusiems iki įstatymo įsigaliojimo. Rezultate, Finansų ministerijos duomenimis, galimi valstybės biudžeto netekimai, susiję su vien tik per praėjusius metus susidariusiomis beviltiškomis skolomis, siektų maždaug 82 mln. litų, o įstatymą taikant atgal, grąžintinos PVM sumos gali siekti šimtus milijonų ar net milijardą litų per vienerius metus. Tai sukeltų reikšmingų problemų ar net padarytų valstybės biudžeto įsipareigojimus neįvykdomus“, – antradienį interviu Žinių radijui sakė S.Cirtautienė.

Seimas lapkričio pradžioje priėmė Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisas, kurios būtų atvėrusios kelią pardavėjui arba paslaugos teikėjui susigrąžinti sumokėtą PVM, kai negaunamas atlygis už parduotą prekę ar atliktą paslaugą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius