-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prezidento patarėja: biudžeto kryptis yra stabili ir teisinga

Kitų metų valstybės biudžeto kryptis yra stabili ir teisinga, biudžetas nukreiptas į skurdo ir pajamų nelygybės mažinimą, sako prezidento patarėja Irena Segalovičienė.
Biudžetas
Biudžetas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tai yra pirmasis šios Vyriausybės nuo pradžios iki pabaigos parengtas biudžeto projektas, biudžete nemalonių staigmenų tikrai nėra ir apskritai staigmenų nėra. Prezidento vertinimu, biudžeto kryptis yra stabili ir teisinga“, – ketvirtadienį LRT radijui sakė ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovė.

Pasak jos, prezidentui svarbu, kad sparčiau augs viešojo sektoriaus darbuotojų atlyginimai, bus tęsiamas pensijų augimas ir augs neapmokestinamųjų pajamų dydis.

„Biudžetas atspindi labai aiškiai kryptingas pastangas mažinti skurdo riziką, tai yra pozityvu. Biudžetas taip pat parodo vieną svarbų dalyką, kad savalaikis politinių partijų susitarimas dėl švietimo nulėmė, kad švietimui ženkliai didėja finansavimas ir tai yra pozityvu“, – sakė I.Segalovičienė.

„Pirmą kartą biudžeto sudarymo istorijoje iš viso matome kokybinius rodiklius, aiškiai pasakoma, kas už numatytus pinigus bus padaryta, o ne tik įvardijami milijardai ir nepasakoma, kaip tą gyvenimo kokybė žmonėms keisis“, – pridūrė ji.

Prezidento nuomone, pajamų nelygybę biudžeto sprendiniais padėtų sumažinti du dalykai: pirmiausia, siekis vieną kartą numatyti ir padaryti biudžetą „nuo balto lapo“ bei mokesčių reformos.

„Iki šiol metai iš metų perskirstomos tik iš ekonomikos auginimo gaunamos pajamos neįvertinant, kad dalis dešimtmečiais besikartojančių asignavimų institucijoms gali būti jau atgyvenę. Antras dalykas, prezidentas labai laukia mokesčių reformos projektų, kurie turėtų turėti įtakos pajamų nelygybei, kurti teisingesnę mokesčių sistemą“, – sakė I.Segalovičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius