Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 16

Prezidentūra ragina išėjimo iš pensijų kaupimo tvarką padaryti lankstesnę

Vyriausybei ir socialiniams partneriams ieškant sprendimo, kokios galėtų būti svarbios priežastys nutraukti pensijų kaupimo sutartis anksčiau laiko, prezidento patarėja sako, kad turėtų būti sudarytas aplinkybių sąrašas, kada žmogus galėtų pasiimti sukauptas lėšas.
Irena Segalovičienė
Irena Segalovičienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kita vertus, Irena Segalovičienė ragina pasitraukimo tvarką padaryti lankstesnę – svarstyti ir dalinio lėšų išsiėmimo galimybę, kai žmogui nutiks bėda ar jis manys, jog toliau kaupti nėra tikslinga.

„Esame už tai, kad būtų objektyvus aplinkybių sąrašas, kada žmonės gali pilnai nutraukti kaupimą antros pakopos fonduose, ką pasakė Konstitucinis Teismas.

Bet kartu kviečiame svarstyti ir teisės į dalinį išsiėmimą suprantant, kad visų gyvenimo atvejų vis tiek neišeis aprašyti ir liks žmogaus subjektyviu manymu labai svarios aplinkybės, kurios pablogins jo sąlygas kaupti arba kaupimą padarys nereikšmingu, netikslingu“, – antradienį Žinių radijui sakė prezidento vyriausioji patarėja ekonomikos ir socialinės politikos klausimais Irena Segalovičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius