Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Lietuvos banko slenksčio trypčioja dar penki nauji bankai

​​​​​​​Lietuvos bankas kartu su Europos centriniu banku (ECB) nagrinėja dar penkias paraiškas dėl banko licencijos gavimo, iš jų viena – dėl banko licencijos, kitos – dėl specializuoto banko licencijos, skelbia Lietuvos bankas.
Lietuvos banko pastatas Vilniuje
Lietuvos banko pastatas Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šiemet pasikeitė Lietuvos bankininkystės paveikslas. Vienas naujas specializuotas bankas jau veikia persitvarkęs iš kredito unijos, du licencijas turintys specializuoti bankai klientams paslaugų kol kas neteikia, tačiau intensyviai ruošiasi veiklos pradžiai ir ilgainiui sudarys konkurenciją rinkoje. Nauji specializuoti bankai planuoja plėtoti vartotojų kreditavimo veiklą, dalis jų – ir smulkiojo bei vidutinio verslo finansavimo veiklą, priimti indėlius iš klientų, dažnu atveju pasitelkdami elektroninius produktų platinimo kanalus“, – pranešime spaudai sako Vytautas Valvonis, Lietuvos banko Priežiūros tarnybos direktorius.

Lietuvoje bankų sektorius ir toliau dirba pelningai. Bankų pelnas augo didėjant pagrindinės veiklos pajamoms, gaunamoms iš skolinimo veiklos ir finansinių paslaugų. Lietuvoje veikiantys bankai ir užsienio bankų filialai 2019 m. pirmąjį ketvirtį uždirbo 90,9 mln. Eur pelno. Tai 7,1 mln. Eur, arba 8,5 proc., daugiau nei 2018 m. tą patį ketvirtį. Toks pirmojo ketvirčio pelnas buvo didžiausias nuo 2011 m.

2019 m. pirmojo ketvirčio pabaigoje Lietuvoje buvo 7 bankai ir 8 užsienio bankų filialai. Tarp jų yra 2018 m. pabaigoje iš ECB gavę specializuoto banko licencijas trys bankai – AB „Mano bankas“, UAB „Revolut Bank“ ir UAB „European Merchant Bank“. AB „Luminor Bank“ ir AB „Citadele“ bankai pakeitė veiklos formą ir šiuo metu mūsų šalyje veikia kaip užsienio – Estijos ir Latvijos – bankų filialai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius