Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš Theresos May „Brexit“ kalbą krenta Britanijos svaro kursas

Didžiosios Britanijos svaras pirmadienį smarkiai pinga JAV dolerio atžvilgiu, investuotojams laukiant šalies ministrės pirmininkės Theresos May kalbos dėl Londono pozicijos, susijusios su šalies išstojimu iš Europos Sąjungos.
Didžiosios Britanijos svarai sterlingų
Didžiosios Britanijos svarai sterlingų / „Scanpix“/AP nuotr.

Vienu metu svaras buvo smukęs iki 1,1986 JAV dolerio – žemiausio lygio nuo praėjusių metų spalio, kuomet svaro kursas staiga krito iki žemiausio lygio per 31 metus – 1,1841 JAV dolerio.

Vėliau svaras kiek atsigavo ir kainavo 1,2033 JAV dolerio, kas yra 1,23 proc. mažiau nei penktadienį.

Euras svaro atžvilgiu pabrango iki 87,87 penso – didžiausio lygio nuo pernykščio lapkričio.

Rinkos dalyviai mano, kad Britanija sieks atkurti visišką sienų kontrolę, kas reikš šalies pasitraukimą iš bendros Europos rinkos, arba vadinamąjį „kietą“ „Brexit“.

Rinkos dalyviai mano, kad Britanija sieks atkurti visišką sienų kontrolę, kas reikš šalies pasitraukimą iš bendros Europos rinkos, arba vadinamąjį „kietą“ „Brexit“. Ir tokias mintis paskatino kelios savaitgalinės žinios.

Keli britų savaitraščiai paskelbė, kad Th.May yra pasirengusi „kietam“ „Brexit“: pasitraukimui iš bendros Europos rinkos, Europos muitų sąjungos ir Europos Teisingumo Teismo, kad Jungtinė Karalystė susigrąžintų visišką imigracijos kontrolę.

„Brexit“ derybų metu mes dirbsime, kad pasiektume kaip galima palankesnį susitarimą dėl Jungtinės Karalystės prekybinių santykių su Europos Sąjunga“, – neseniai „Sky News“ duotame interviu sakė britų premjerė. Ji pridūrė, kad Britanija nėra suinteresuoti palikti „narystės ES likučių“.

„Savaitgaliniai pranešimai neabejotinai paskatino svaro kurso kritimą, – sakė „Nomura“ valiutų rinkos strategas Yoshitaka Suda. – Rinkos stebi, ką daro Britanija.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius