-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Profesinės sąjungos ir „Linava“ jau derasi: dienpinigiams koeficientas bus didesnis nei 1,3 MMA

Tiek „Linava“, tiek profesinės sąjungos pripažino, kad susėdo prie derybų stalo ir ieško bendrų sprendimų, kaip pagerinti sąlygas vilkikų vairuotojams. Užsimenama, kad koeficientas, nuo kada dienpinigiai neapmokestinami, didės ir nebebus nei 1,3, tačiau kol kas abi pusės sutarė nekomentuoti.
Vilkiko vairuotojas
Vilkiko vairuotojas / „Scanpix“/AP nuotr.

Šiuo metu dienpinigiai neapmokestinami, jei alga siekia 1,3 MMA.

Lietuvos kelių ir autotransporto darbuotojų profesinių sąjungų federacijos pirmininkas Bronius Bučelis pastebėjo, kad 14 metų jokių derybų su „Linava“ nebuvo, tačiau Vyriausybei įpareigojus, ir pagrasinus koeficientą padidinti iki 2, deryos prasidėjo.

„Įsipareigojome nekomentuoti kolektyvinių derybų, to principo bandome laikytis. Koeficientas, kuris buvo nustatytas 1,3, mes manau, kad aptarsime ir tai bus didesnis koeficientas nei 1,3“, – sakė B.Bučelis.

Jis patikino, kad viliamasi sudaryti šakinę kolektyvinę sutartį visam krovininio transporto sektoriui ir ją padovanoti vežėjams iki rugsėjo pradžios.

„Linavos“ Sekretorius transporto politikai Tomas Garuolis teužsiminė, kad įvyko antrasis derybų etapas: „Derybos vyksta sklandžiai dėl nustatyto koeficiento padidinimo“, dėl sąlygų darbuotojams pagerinimo.

Abi pusės patikino, kad konkrečių sprendimų kol kas nėra.

Todėl Trišalė taryba nebesvarstė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymo koeficientą didinti iki dviejų MMA. Tai sudarytų 1,11 tūkst. eurų prieš mokesčius.

„Mes jau labai ilgai laukėme“, – atsiduso socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Eglė Radišauskienė ir ragino kitas puses pasisakyti, kokios jų pozicijos dėl SADM siūlymo.

Birželio 18 d. profesinės sąjungos ir „Linava“ ketina pasiekti bendrus susitarimus – Trišalėje taryboje dėl koeficiento bus sprendžiama po to. Kitas posėdis numatomas birželio 25 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius