Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prognozė: laikraščiai išnyks 2032 m.

Jei tikėsime mokslininkais, 2032 m. Lietuvoje nebeliks dabartinės formos laikraščių. Kalbintiems specialistams ši mintis neatrodo utopiška – atsiradus interneto žiniasklaidai, socialiniams tinklams, žmonės atpranta mokėti už turinį. Laikraščių išsigelbėjimas siejamas su kokybe, analitika ir jaunimo prisijaukinimu.
Spauda
Spauda / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Organizacija „Future Exploration Network“ pateikia prognozes, kada išnyks dabartiniai laikraščiai. Mažiausiai laiko duodama JAV – manoma, kad šioje šalyje laikraščiai taps istorija jau 2017 m. Po dvejų metų turėtų ateiti eilė Jungtinei Karalystei ir Islandijai, rašo delfi.lt.

Vokietijoje ir Estijoje laikraščiai turėtų tapti istorija 2030 m., Lietuvoje ir Vengrijoje – 2032 m. Dar po metų eilė turėtų ateiti Latvijai.

Organizacija pažymi, kad dabartinės formos laikraščių išnykimas nereiškia ant popieriaus spausdinamų naujienų mirties. Tai esą turėtų tęstis įvairiomis formomis – pavyzdžiui, rengiant asmenines spausdintines naujienas, ieškant kitų nišinių rinkų.

„Prie konkrečių datų nenorėčiau prisirišti, tačiau jeigu kalbėsime apie bendrą tendenciją, manau, akivaizdu – popierius, kaip informacijos perdavimo priemonė, nelabai turi ateities apskritai“, - mano ryšių su visuomene agentūros „Komunikacija ir konsultantai“ direktorius, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto dėstytojas Andrius Kasparavičius.

Pasak A.Kasparavičiaus, dėl brangumo popierius nepagrįstas ekonomiškai. Kadangi žinia gyvena daugiausia vieną dieną, o kartais tik 2-3 valandas, dėl jos gadinti popierių labai neracionalu. Tačiau, sako pašnekovas, tai nereiškia, kad ir knygos išnyks – apie popierių ir laikraštį jis kalba tik kaip apie naujienų perdavimo priemonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius