-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prognozės: Rusijos bankas intervencijoms išleis dar 70 mlrd. dolerių

Ekonomistai prognozuoja, kad Rusijos Centrinis bankas siekdamas pažaboti rublio nuvertėjimą gali padidinti intervencijų valiutų rinkoje dažnumą ir apimtis. Pasirodė informacija, kad Rusijos finansų ministerija valiutų rinkoje pradėjo pardavinėti turimas užsienio valiutų atsargas, be to, greičiausiai prie to prisijungė ir šalies Centrinis bankas, tad rublis ėmė stiprėti.
Rusijos rublis
Rusijos rublis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Bloomberg“ apklausti ekonomistai prognozuoja, kad intervencijoms valiutų rinkoje Rusijos Centrinis bankas dar išleis septyniasdešimt milijardų dolerių. Nuo šių metų pradžios Rusijos bankas tokio pobūdžio intervencijomis, kuriomis buvo siekiama pristabdyti rublio nuvertėjimą ir jį stabilizuoti, jau išleido net apie devyniasdešimt milijardų dolerių.

Ekonomistai mano, kad jeigu rublis ir toliau pigs, tuomet labiausiai tikėtina, jog šalyje ir toliau bus didinamos palūkanos, be to, gali būti įvesta kapitalo kontrolė. Tuo tarpu nei vienas iš „Bloomberg“ apklaustų ekonomistų nesitiki, kad siekiant sušvelninti problemas ir krizę, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pakeis požiūrį į karą Ukrainoje.

Ekonominiai skaičiavimai neturi įtakos V.Putino politikai Ukrainos atžvilgiu

„Ekonominiai skaičiavimai neturi įtakos V.Putino politikai Ukrainos atžvilgiu”, – tiesiai šviesiai pareiškė „Berenberg Bank“ banko ekonomistas Wolfas-Fabianas Hungerlandas.

Trečiadienį rublis po antradienį pirmoje dienos pusėje buvusio beprotiško išpardavimo stiprėja tiek dolerio, tiek euro atžvilgiu. Trečiadienį vakare už vieną dolerį rinkoje mokama po 61,998 rublius, arba vienuolika procentų mažiau nei antradienio prekybos sesijos pabaigoje. Trečiadienio prekybos metu dolerio ir rublio valiutų kursas svyravo 60,8495 – 72,4995 rublių už vieną dolerį ribose, kai antradienį jis buvo pašokęs vienu metu iki absoliučiai rekordinio 79,3232 rublių už vieną dolerį lygio.

Už vieną eurą trečiadienį vakare rinkoje yra mokama po 77,0012 rublių, arba beveik dvylika procentų mažiau nei antradienio prekybos sesijos uždarymo metu. Trečiadienio prekybos metu euro ir rublio valiutų kursas svyravo 75,5510 – 89,9764 rublių už vieną eurą ribose, o antradienį euras Rusijos nacionalinės valiutos atžvilgiu buvo sustiprėjęs iki net 99,568 rublių už vieną eurą.

Nuo šių metų pradžios doleris rublio atžvilgiu sustiprėjo 90 procentų, euras – 71,8 procentais. Šių metų pradžioje už vieną dolerį rinkoje dar buvo mokama po 33,105 rublius, na už vieną eurą – po 45,202 rublius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius