-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Programišiai iš Rusijos centrinio banko pavogė 2 mlrd. rublių

Penktadienį iš Rusijos centrinio banko sąskaitų programišiai pavogė apie 2 mlrd. rublių, ši suma lygi maždaug 29 mln. eurų. Apie tai praneša CNN.
Rusijos rubliai
Rusijos rubliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vagys bandė nušvilpti 73 mln. eurų, bet Rusijos centrinio banko darbuotojai pastebėjo įsibrovimą į institucijos kompiuterinę sistemas ir sugebėjo nukreipti pinigų srautus į kitas sąskaitas.

Visgi, programišiams pavyko pasisavinti apie pusę sumos.

„Mums pasisekė susigrąžinti pinigus“, – sakė Rusijos centrinio banko atstovas Artiomas Syčevas.

Anksčiau penktadienį Rusijos vyriausybė pranešė, kad sužlugdė „mėginimą griauti visuomenės pasitikėjimą šalies finansine sistema“. FSB pareiškė, esą programišiai naudoja savo kompiuterių tinklus Nyderlanduose, kad pultų Rusijos finansines institucijas.

Neaišku, kokiu būdu vagys įsibrovė į privačių klientų sąskaitas ir kaip bandė pavogti pinigus. Tačiau pastaruoju metu pasitaikė ne vienas išpuolis prieš valstybių finansų institucijas.

2015 metų sausį programišiams pavyko įsilaužti į Ekvadoro ir Filipinų bankus, po dviejų mėnesių jie tai pakartojo Vietname, bet ataka buvo sustabdyta.

2016 metų vasarį įsibrovėliai pavogė apie 94 mln. eurų iš Bangladešo centrinio banko. Tada programišiai mėgino pavogti dar 893 mln. eurų iš šio banko sąskaitos Niujorko federaliniame banke, bet amerikiečiai sugebėjo sustabdyti įsibrovėlius.

Neaišku, ar Rusijos centrinį banką puolė tie patys programišiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius