Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 17 /16:04

Prokurorai: anksčiau neturėta patikimos informacijos, kuria remiantis galima buvo sulaikyti „Snoro“ vadovus

Prokuratūra deda pastangas areštuoti kuo daugiau už „Snoro“ krizę atsakingų asmenų turto ir viliasi, kad nereikės skelbti tarptautinės banko vadovų paieškos.
Raimondas Baranauskas
Buvęs „Snoro“ vadovas Raimondas Baranauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Generalinėje prokuratūroje ketvirtadienio popietę surengtoje spaudos konferencijoje generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis pateikė informaciją apie vykdomą ikiteisminį tyrimą dėl Lietuvos banko pateiktų duomenų apie galimus pažeidimus banke „Snoras“.

„Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl „Lietuvos banko“ pateiktos tikrinimo metu nustatytos informacijos apie galimus neteisingus finansinių atskaitomybių tiekimus „Lietuvos bankui“, galimus piktnaudžiavimus teikiant tokias ataskaitas, galimus piktnaudžiavimus disponuojant banko turtu“, – kalbėjo D.Raulušaitis (visą spaudos konferencijos vaizdo įrašą rasite teksto apačioje).

Jis teigė, kad antradienį, kuomet „Snoro“ vadovai išvyko į užsienį, prokurorai neturėjo jokios patikimos informacijos, kuria remiantis juos galima buvo sulaikyti Lietuvoje: „Pagal tuos duomenis ir tą informaciją, kurią mes turėjome tuo metu, mes neturėjome jokio pagrindo riboti tų asmenų judėjimo ar reikšti kažkokias kitokias pretenzijas.“

Jis taip pat teigė kad yra areštuota dalis „Snoro“ vadovams priklausančio turto, jo ieškoma ir toliau: „Atliekame tam tikrus veiksmus, susijusius su turto paieška tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Tai susiję su fizinių asmenų turtu, asmeniniu, ne banko, turtu. Taip, mes siekiame imtis visų priemonių galimam žalos atlyginimui užtikrinti. Nuosavybės teisės į kai kuriuos objektus yra jau apribotos šiuo metu, tas procesas yra gyvas ir nuolat tęsiasi“.

Kieno ir koks turtas areštuotas, D.Raulušaitis nesukonkretino.

„Šiuo metu įtarimai niekam nepareikšti“, – sakė aukštas prokuroras.

D.Raulušaitis vylėsi, kad nereikės skelbti tarptautinės bankininkų paieškos.

„Mes kol kas tikimės, kad banko vadovai, pagrindiniai akcininkai, kiti atsakingi asmenys atvyks į prokuratūrą savo noru ir duos parodymus“, – kalbėjo generalinio prokuroro pavaduotojas.

Kiek laiko banko vadovai turi tam, kad savanoriškai atvyktų į prokuratūrą?

„Aš tikrai nenorėčiau čia švaistytis kažkokiais ultimatumais“, – diplomatiškai atsakė prokuratūros atstovas.

Anksčiau ketvirtadienį Generalinė prokuratūra pranešė, kad kartu su Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), vykdydama tyrimą dėl Lietuvos banko informacijos apie banke „Snoras“ patikrinimo metu nustatytus galimus pažeidimus, sieks apklausti banko „Snoras“ vadovus ir pagrindinius akcininkus.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl galimo apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo ir pinigų plovimo, tačiau pranešimai apie įtarimus šiuo metu niekam dar nepateikti. Be to, prokurorai vertina viename iš dienraščių antradienį pasirodžiusią informaciją apie padėtį Lietuvos bankuose ir jos įtaką banko „Snoras“ veiklai.

„Prokurorai išties vertina kai kuriose žiniasklaidos priemonėse pasirodžiusią informaciją, jos turinį ir įtaką tai situacijai, kuri vėliau susiklostė banke „Snoras“, – lakoniškai per spaudos konferenciją popietę šį aspektą komentavo D.Raulušaitis.

Ikiteisminį tyrimą organizuoti ir jam vadovauti pavesta Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorui, o atlikti – FNTT.

DAUGIAU APIE „SNORO“ NACIONALIZAVIMĄ

VIDEO: 15min.lt - prokuratūra komentuoja SNORO vadovų turto areštą ir išvykimą iš Lietuvos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius