Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

PST sujungs statybos įmones, ketinančias dalyvauti atominės elektrinės statyboje

Lietuvos verslas, pretenduojantis į 4–5 mlrd. litų užsakymus, statant Visagino atominę elektrinę, jau pradėjo tam ruoštis – apie 15 šalies statybos įmonių prieš porą savaičių pasirašė pirminį protokolą dėl konsorciumo steigimo, o pagrindine bendrove išrinkta Panevėžio statybos trestas. Statybos įmonių konsorciumas būtų sudarytas pirmą kartą.
Statybininkas
Statybininkas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Įmonės pardavimo direktorius Robertas Šulskis mano, kad norint gauti rimtesnių užsakymų Lietuvos įmonėms reikėtų būti vieningesnėms ir jungtis, pirmadienį rašo savaitraštis „Veidas“.

„Susijungę į konsorciumą galėsime užsakovui pateikti didesnį darbų asortimentą, pasiūlyti daugiau darbininkų, inžinierių, o šalia vykdyti kitus projektus. Vienai įmonei skirti visas jėgas šiam objektui netikslinga ir pavojinga“, – vienybės pranašumų įžvelgia R.Šulskis.

Apie jungimosi galimybes svarsto ir kitų sektorių bendrovės, tačiau pasigenda informacijos apie būsimos elektrinės statybą.

Pradėjus statyti atominę elektrinę didelės galimybės atsivertų žaliavų tiekėjams, mat Visagino atominės elektrinės statybai gali prireikti iki 15 tūkst. atskirų pirkimų. Lietuvos statybininkų asociacijos prezidentas Adakras Šeštakauskas vardija, kad pretenduoti galėtų cemento gamintojai, inertinių medžiagų, tokių kaip skalda, žvyras, smėlis, tiekėjai, taip pat medžio gaminių, metalo konstrukcijų, plytų gamintojai.

Statybininkų asociacijos duomenimis, Visagino atominės elektrinės projekte galima suskaičiuoti apie 80 atskirų objektų, į kuriuos galėtų pretenduoti per dvi dešimtis šalies įmonių.

Pasak Inžinerinių paslaugų įmonių grupės „Sweco Lietuva“ prezidento Artūro Abromavičiaus, išankstiniais duomenimis, inžinerinių paslaugų užsakymai galėtų sudaryti apie 800 mln. litų.

Specialiųjų montavimo darbų įmonės „Montuotojas“ vadovai partnerių žvalgosi Baltarusijoje ir Lenkijoje, nes mano, kad, nepaisant šimtatūkstantinės bedarbių minios, kvalifikuotos darbo jėgos šalyje nėra. „Suvirintojų, metalo konstruktorių, montuotojų aukštalipių Lietuvoje nėra“, – sako Montuotojo„ generalinis direktorius Alfonsas Jaras.

Įmonės .Akmenės cementas“, iš kurio gaminamo cemento buvo pastatyta Ignalinos atominė elektrinė, generalinis direktorius Artūras Zaremba patikino, kad bendrovė tikrai pretenduos dalyvauti projekte ir tikisi tiekti apie 50 tūkst. tonų cemento.

PST„Mūsų našumai leidžia be didelių įtampų atlikti tokį užsakymą, koks bus, nes gaminame apie milijoną tonų per metus“, – pabrėžia A.Zaremba. Kai prasidės statyba, ,Akmenės cementas„ bus baigęs statyti naują gamyklą ir pajėgumai sieks 1,5 mln. tonų cemento per metus.Gauti užsakymų statant atominę elektrinę norėtų visos didžiosios Lietuvos statybų bendrovės: tokia galimybe domisi “YIT Kaustą„, “Vėtrūna„, “Mitnija„, “Merko statyba„, “Kortas„, ,Alvora“, „Hidrostatyba“, „Plungės lagūna“ ir kitos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius