Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pusę pasaulio turto valdo 1 proc. gyventojų

85 turtingiausi pasaulio žmonės valdo tiek turto, kiek jo turi pusė pasaulio populiacijos, „Oxfam“ analitikų parengtą studiją cituoja „The Independent“. Analitikai taip pat skaičiuoja, kad pusę pasaulio turto, tai yra maždaug 110 mlrd. dolerių, valdo 1 proc. populiacijos.
Meksikos milijardierius Carlosas Slimas
Meksikos milijardierius Carlosas Slimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Studija išplatinta likus kelioms dienoms iki Davoso forumo. Trečiadienį Šveicarijoje prasidedančiame forume dalyvaus įtakingiausi tarptautinės prekybos, verslo, finansų ir politikos atstovai. Tarp jų – Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas. Pajamų ir turto skirtumams ketinama skirti daug dėmesio. Taip pat ketinama diskutuoti apie aukštesnius sveikatos apsaugos standartus ir klimato pokyčius.

„Oxfam“ aiškina, kad 85 turtingiausi pasaulio žmonės turi sukaupę 1,7 trln. JAV dolerių turto. Turtingiausiųjų sąrašo viršuje – Meksikos telekomunikacijų magnatas Carlosas Slimas Helu. „Forbes“ duomenimis, jo turtas siekia 73 mlrd. dolerių. Antrassis – „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas, valdantis 67 mlrd. dolerių turto. 85 turtingiausių žmonių sąraše iš viso yra 31 amerikietis.

Tarp kitų žinomų turtuolių – Warrenas Buffettas ir Larry'is Page'as.

„Oxfam“ suskaičiavo, kad pusę pasaulio turto – apie 110 trln. dolerių – valdo vos vienas procentas visos populiacijos. Maždaug 70 proc. pasaulio gyventojų gyvena valstybėse, kur atskirtis tarp turtingųjų ir vargšų pastaruosius 30 metų didėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius