Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„PZU Lietuva“ išmokėjo rekordinę sumą už laivo gedimą

Draudimo bendrovė „PZU Lietuva“ kovo viduryje laivybos įmonei „Baltlanta“ išmokėjo 778,7 tūkst. litų už laivo vairo gedimą. Tai yra didžiausias laivo draudžiamasis įvykis Lietuvos ne gyvybės draudimo rinkoje per pastaruosius 3 metus.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Bendrovei „Baltlanta“ priklausančio žvejybinio laivo „Balandis“ vairas buvo sugadintas prie Maroko karalystės krantų. Laivas buvo nugabentas į artimiausią remonto vietą Kanarų salose, Atlanto vandenyne. Įvykio metu įgulos nariai nenukentėjo, teigiama bendrovės pranešime spaudai.

Pasak „PZU Lietuva" Vilniaus žalų centro vadovo Modesto Žilionio, laivo apžiūrą ir nuostolių įvertinimą vykdė nepriklausomi ekspertai iš Sankt Peterburgo. Įvertinus padarytą žalą, „PZU Lietuva“ skubos tvarka išmokėjo 778,7 tūkst. litų draudimo išmoką. „Tai yra didelė suma, kurios kompensavimas savomis lėšomis būtų suteikęs papildomų nepatogumų. Įvertinus nuostolį ir pasiekus sutarimą dėl jo dydžio, draudimo išmoka mus pasiekė per kelias dienas,“ – pabrėžė UAB „Baltlanta“ direktoriaus pavaduotojas Aleksejus Savčenka.

„Balandis“ yra vienas didžiausių žvejybinių laivų, registruotų Lietuvoje – jo ilgis siekia 109 m, o plotis – 17,4 m. Pasak bendrovės vadovo, laivo vertė viršija 15 mln. litų.

„Esame sukaupę patirties turto, civilinės atsakomybės, kelionių, žemės ūkio, nelaimingų atsitikimų draudimo srityse, draudžiame visas transporto priemones: automobilius, laivus, aviacijos transportą. Ši išmoka yra didžiausia, kokią iki šiol esame mokėję už laivo draudžiamąjį įvykį. Prieš 3 metus esame atlyginę 1 mln. litų nuostolį už lėktuvo patirtą įvykį“, – teigė M. Žilionis.

Lietuvos Respublikos draudimo priežiūros komisijos duomenimis, 2009 m. „PZU Lietuva“ užėmė 53 proc. aviacijos ir 32 proc. laivų draudimo rinkos ir buvo rinkos lyderė abiejose kategorijose.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius