-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Qantas“ baigė testuoti ilgiausią keleivinį skrydį be sustojimo

Australijos skrydžių bendrovė „Qantas“ pabaigė testuoti ilgiausią komercinį keleivinį skrydžio maršrutą – siekta išsiaiškinti, kaip ilgai trunkanti kelionė veikia pilotus, personalą ir keleivius.

„Boeing 787-9“ per 19 valandų ir 16 minučių 49 asmenis nuskraidino nuo Niujorko iki Sidnėjaus – 16.200 kilometrų. Iki šiol nė vienos komercinės oro linijos nėra tiek nuskridusios be sustojimų.

Kitą mėnesį kompanija taip pat planuoja išbandyti skrydį iš Londono į Sidnėjų.

Iki šių metų pabaigos „Qantas“ apsispręs, ar pasiūlyti tokius skrydžius keleiviams, ir jei sprendimas bus teigiamas, tokie skrydžiai galėtų atsirasti 2022 ar 2023 metais.

Kad lėktuvas galėtų nuskristi didelį atstumą be kuro papildymo, „Qantas“ apribojo bagažą, o taip pat lėktuve nebuvo kito krovinio, lėktuvas buvo sklidinai pripiltas degalų, rašo BBC.

VIDEO: Baigtas testuoti ilgiausias keleivinis skrydis be sustojimo – aiškinosi, kaip kelionė veikia įgulą ir keleivius

Kad keleiviai lengviau prisitaikytų prie laiko pokyčių, jų laikrodžiai buvo nustatyti Sidnėjaus laiku dar susėdus į lėktuvą Niujorke, keleiviai buvo skatinami nemiegoti, kol Australijoje neatėjo naktis. Prieš miegą patiektas daug angliavandenių turintis maistas, po vakarienės šviesos buvo pritemdytos.

Skrydžio metu buvo matuojamos pilotų smegenų bangos, melatonino lygis, budrumas. Keleiviams rengti mankštos užsiėmimai, buvo matuojama, kaip kūnus veikia daugelio laiko zonų kirtimas.

„Tai tikrai labai svarbus pirmas žingsnis aviacijai. Tikimės, kad tai atvers reguliarias paslaugas, kurios pagreitins žmonių keliones iš vienos pasaulio vietos į kitą“, – kalbėjo „Qantas Group“ vadovas Alnas Joyce’as

Konkurencija ilgo nuotolio skrydžiuose padidėjo pastaraisiais metais. Pernai Singapūro avialinijos paleido kone 19 valandų trukmės skrydį iš Singapūro į Niujorką, šiuo metu tai ilgiausias reguliarus komercinis skrydis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius