Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Qualcomm“ apskųs Europos Komisijos sprendimą dėl beveik 1 mlrd. eurų baudos

JAV lustų gamybos milžinė „Qualcomm“ žada apskųsti 997 mln. eurų baudą, kurią už Europos Sąjungos (ES) konkurencijos įstatymų pažeidimus jai skyrė Europos Komisija.
„Qualcomm“
„Qualcomm“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak „Qualcomm“, Europos Komisijos sprendimas yra susijęs su „Qualcomm“ ir „Apple“ susitarimu dėl lustų kainodaros, kurio galiojimas šiuo metu yra pasibaigęs.

Komisija tvirtina, kad tam tikros šio susitarimo nuostatos pažeidžia ES konkurencijos teisės aktus: „Qualcomm“ neva mokėjo „Apple“ už tai, kad ši „iPhone“ išmaniuosiuose telefonuose ir „iPad“ planšetiniuose kompiuteriuose naudotų tik jos, o ne konkurentų, lustus.

„Qualcomm“ griežtai nesutinka su šiuo sprendimu ir nedelsdama kreipsis į bendros jurisdikcijos Europos teismą“, – pareiškė JAV įmonė.

2011 metais „Qualcomm“ sudarė susitarimą su „Apple“, kuriai pažadėjo dideles išmokas, jeigu „Apple“ savo gaminiuose naudos jos lustus. 2013 metais susitarimas buvo pratęstas iki 2016 metų. „Qualcomm“ buvo įspėjusi, kad nutrauks mokėjimus, jeigu „Apple“ rinkoje pristatys naują produktą, kuriame bus panaudoti konkurentų lustai. Komisijos vertinimais, bendra išmokų suma siekė kelis milijardus JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius