Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Baranauskas: nors 2010-ieji „Snorui“ ir nebus lengvi, jie bus pelningi

Dviejų fizinių asmenų valdomas bankas „Snoras“ šiuo metu visas pajėgas sutelkęs į 2010 metų savo veiklos strategijos kūrimą. Iki šiol bankas ją kurdavo trejiems metams ir kiekvienais metais atnaujindavo.
Snoras
Snoras / Alvydo Opulskio / 15min nuotr.

„Mūsų naujoje trejų metų strategijoje didžiausias akcentas tenka 2010 metams. Jie bankui tikrai nebus paprasti, bet, manau, pelningi“, – portalui eversus.lt sakė banko prezidentas Raimondas Baranauskas.

Vertindamas ankstesnės strategijos įgyvendinimą, bankas deklaruoja, kad dabar objektyviai pagrįstą ir konkrečią strategiją galima parengti tik vieneriems metams, atnaujinant po 6–9 mėnesių. Todėl banko ir jo grupės strategija dabar yra parengta 2010 metams su tam tikromis strateginėmis veiklos kryptimis 2011 ir 2012 metams.

„Šįkart akcentuojame 2010 metus, nes ir šiais metais vis dar bus daug nestandartinių situacijų. Be to, jeigu praėjusiais metais sunkmetis daugiau įtakos darė verslo klientams, tai šiais metais – fiziniams asmenims“, – sakė R.Baranauskas.

Anot jo, banko strategijų tikslai ir idėjos padiktuotos pagrindinių akcininkų – Vladimiro Antonovo ir paties R.Baranausko, strategijai rengti pasitelkiama banko stebėtojų taryba bei valdyba, o vėlesniais etapais – daugiau banko darbuotojų. Banko grupės plėtros užsienyje studiją yra sukūrusi JAV bendrovė „Arthur D. Little“.

„Didžiausias mūsų akcininkas šiuo metu gyvena Londone. Todėl darbus esame pasiskirstę taip: aš atsakingas už veiklą Baltijos šalyse, o V.Antonovas – už plėtrą į kitas šalis“, – kalbėjo „Snoro“ vadovas.

Per sunkmetį įsigijęs „Finastą“ bei investavęs į „Lietuvos ryto“ grupę, „Snoras“ planuoja ir daugiau įsigijimų.

„Sunkmetis – galimybių metas. Mačiau, ką Rusijoje verslininkai pirko po Rusijos krizės ir kokią grąžą vėliau gavo iš tokių investicijų. Todėl neatmetu galimybės, kad galimi ir nauji įsigijimai. Šiais ir ateinančiais metais esame numatę kasmet bent 20–30 proc. didinti savo kapitalo bazę, pritraukiant papildomų investicijų. Taigi turėsime kapitalo ir galėsime pasižvalgyti, ką būtų galima įsigyti. Dabar galiu pasakyti tik tiek, kad jeigu kažką ir pirksime, tai bus susiję tik su finansų sritimi, kurioje mokame dirbti geriausiai“, – sakė banko vadovas.

Anot jo, 2011–2012 metais bankas galvoja apie plėtrą ir į kitas ES šalis. Bankui būtų įdomi, pavyzdžiui, Vokietijos rinka. Iš atstovybių Londone, Čekijoje, Belgijoje, Ukrainoje ir Baltarusijoje vėliau gali būti atidaryti filialai, kaip padaryta Estijoje bei Latvijoje. Estijoje planuojama vadinamųjų snoriukų invazija.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius