Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 07 04 /18:07

Raimondas Baranauskas „Snorui“ privalo sumokėti 4,66 mln. litų

Buvęs likviduojamo banko „Snoras“ prezidentas Raimondas Baranauskas bankui turi grąžinti 1,35 mln. eurų (4,66 mln. litų), kuriuos jis į savo sąskaitą užsienyje pervedė likus vos keletui minučių iki „Snoro“ veiklos apribojimo 2011 metų lapkritį.
Raimundas Baranauskas
Raimondas Baranauskas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vilniaus apygardos teismas banko ieškinį dėl sandorio negaliojimo ir restitucijos taikymo ketvirtadienį patenkino visiškai, rašo portalas alfa.lt.

Buvęs „Snoro“ prezidentas, kurio turtas vertinamas 85 mln. litų, teismo sprendimą gali apskųsti per 30 dienų.

Lietuvos banko valdyba „Snoro“ veiklą apribojo 2011 metų lapkričio 16 dieną. Bankui apie moratoriumą pranešta 15.08 val., o 14.49 val. iš R.Baranausko sąskaitos „Snore“ buvo pervesta daugiau kaip 4,6 mln. litų.

Šiuo metu Londone gyvenančio R.Baranausko ir kito buvusio „Snoro“ akcininko Vladimiro Antonovo išdavimo Lietuvai bylą nagrinėja Londono teismas. Tikimasi, kad sprendimas bus priimtas rugsėjį.

Lietuvos Generalinė prokuratūra abiem buvusiems banko akcininkams yra pareiškusi įtarimus pasisavinus apie 1,7 mlrd. litų „Snoro“ turto. Prokurorai yra pateikę Europos arešto orderį dėl jų suėmimo bei apriboję įtariamųjų nuosavybės teises į 805 mln. litų vertės turtą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius