-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Karbauskis: padidinti alkoholio akcizai prisideda prie vartojimo mažėjimo

Lietuvos valstiečių-žaliųjų partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako, kad valdančiųjų pernai pavasarį gerokai padidinti alkoholio akcizai prisideda prie alkoholio vartojimo mažėjimo.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Viena iš pačių efektyviausių priemonių alkoholio kontrolės srityje yra akcizai. Akcizus mes padidinome ir tai turėjo duoti efektą alkoholio vartojimo mažėjimui. Visi kiti sprendimai dėl reklamos draudimo, dėl amžiaus, dėl prekybos laiko mažinimo tokio efekto neduoda kaip akcizų pakėlimas“, – antradienį interviu Žinių radijui teigė R.Karbauskis.

„Mes priėmėm sprendimus, kokius ir kitos šalys priiminėja, ir jie duoda tokį efektą, kokį ir turi duoti – vartojimas turi mažėti. Kita vertus, manau, kad visuomenės požiūris keičiasi ir jis keičiasi ne dėl valdžios sprendimų“, – pridūrė jis.

Iki pernai pavasario alkoholio akcizai buvo didinami palaipsniui, tačiau „valstiečių“ daugumos Seimas nusprendė, kad būtina kovoti su alkoholizmu, ir gerokai padidino akcizus. Nuo praėjusių metų kovo pradžios akcizai labiausiai išaugo alui ir vynui – iki 112 proc., o etilo alkoholiui – apie 23 procentus.

Deklaruoti alkoholio akcizai šiemet per pirmus du mėnesius siekė 42,37 mln. eurų – 54,3 proc. mažiau nei 2017-ųjų sausį–vasarį (92,756 mln. eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius