-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 12 /10:22

Rimando Stonio turtas lieka areštuotas

Dujų prekybos bendrovės „Dujotekana“ ir Kauno termofikacijos elektrinės (KTE) savininko Rimando Stonio 4,135 mln. eurų vertės turtas toliau lieka areštuotas.
Rimandas Stonys
Rimandas Stonys / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas pirmadienį atmetė smulkiųjų „Dujotekanos“ akcininkų Piotro Vojeikos ir Vladimiro Orechovo skundus ir paliko galioti sausio 7 dieną Vilniaus apygardos teismo priimtą nutartį. Du akcininkai prašė, kad areštuoto turto vertė būtų vėl padidinta iki 9,026 mln. eurų.

„Palikus galioti laikinąsias apsaugos priemones visa apimtimi, būtų pažeisti ekonomiškumo ir proporcingumo principai, jos nepagrįstai suvaržytų atsakovo teises, kadangi kaip minėta, atsakovas padengė dalį skolos“, – rašoma teismo nutartyje.

Pasak teismo, 2015 metų gruodžio 1 dieną „Dujotekana“ ir R.Stonys susitarė, jog verslininkas įmonei sumokės 4,89 mln. eurų skolos dalį. Šie pinigai jau sumokėti, o likusi dalis – 3,235 mln. eurų – turi būti sumokėta iki šių metų gruodžio.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Eurai
Luko Balandžio / 15min nuotr./Eurai

R.Stonys teismo prašė panaikinti jo turto areštą, nes atsižvelgiant į jo turtinę padėtį, reali ginčo suma negali būti vertinama kaip didelė. Teismui pateikti duomenys patvirtina, jog R.Stonys Lietuvoje turi ne mažiau kaip 13,922 mln. eurų vertės turto – jis valdo 72,7 proc. „Dujotekanos“ akcijų (vertė – ne mažiau kaip 210,8 tūkst. eurų), 100 proc. bendrovės „Etelipsus“ akcijų (13,163 mln. eurų), 50 proc. „Oranatos“ ir 100 proc. „Braito“ akcijų.

Registrų centro duomenimis, „Etelipsus“ valdo bendroves „Žiežmarių gėlės“ ir „Žiežmarių gėlių prekyba“, paskutinę savo ataskaitą centrui įmonė pateikė 2013 metais - 2012 metais jos konsoliduotos pajamos siekė 780,2 tūkst. eurų, grynieji nuostoliai - 1,285 mln. eurų.

Apeliacinio teismo manymu, R.Stonys neįrodė, kad ieškinio suma nėra didelė – nepaisant pateiktų duomenų apie turtą, byloje nėra duomenų apie visus jo įsipareigojimus.

Apeliacinio teismo manymu, R.Stonys neįrodė, kad ieškinio suma nėra didelė – nepaisant pateiktų duomenų apie turtą, byloje nėra duomenų apie visus jo įsipareigojimus.

Sausį Vilniaus apygardos teismas iš dalies patenkino R.Stonio prašymą ir iki 4,135 mln. eurų sumažino Apeliacinio teismo pernai gruodį pritaikytą 9,026 mln. eurų vertės jo turto areštą.

Ginčas kilo po to, kai į teismą kreipėsi P.Vojeika ir V.Orechovas, bandydami išreikalauti iš R.Stonio 2012 metais „Dujotekanos“ jam suteiktą paskolą ir susikaupusias palūkanas bei delspinigius.

7,24 mln. eurų paskola R.Stoniui suteikta 2012 metų gruodį. Netrukus po to – 2013 metų kovą JAV registruota R.Stonio bendrovė „Clement Power Venture“ iš Rusijos koncerno „Gazprom“ už daugiau nei 29 mln. eurų įsigijo KTE. Paskola turėjo būti grąžinta 2015 metų kovo pabaigoje.

Pernai gegužę „Dujotekanos“ akcininkai pakeitė įmonės valdybą ir jos pirmininką. Naujoji valdyba iš įmonės prezidento pareigų atleido V.Orechovą ir vietoj jo paskyrė žiniasklaidos su R.Stoniu siejamą buvusį Valstybinės mokesčių inspekcijos viršininko pavaduotoją Saulių Trečekauską.

R.Stonys valdo 72,7 proc. „Dujotekanos“ akcijų, P.Vojeika – 21,6 proc., V.Orechovas – 3,2 proc., dar 2,5 proc. priklauso Rimai Stonienei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius