Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.T.Erdoganas: Turkija gali atsisakyti aptarnauti rusiškas mokėjimo korteles „Mir“

Ne vieno įspėjimo iš Jungtinių Valstijų sulaukusi Turkija svarsto, ar atsisakyti priimti atsiskaitymus rusiškomis mokėjimo kortelėmis „Mir“, ketvirtadienį pareiškė turkų prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas.
Recepas Tayyipas Erdoganas
Recepas Tayyipas Erdoganas / „Pongracic“/„Scanpix“ nuotr.

Vašingtonas pastaruoju metu smarkiai spaudžia Turkijos bankus ir įmones paisyti Rusijai paskelbtas Vakarų sankcijas. Pasak JAV pareigūnų, antraip Turkijos verslas pats rizikuoja sulaukti antrinių sankcijų.

Du iš penkių Turkijos bankų, tvarkančių mokėjimus kortelėmis „Mir“, atsižvelgė į Vašingtono įspėjimus ir sustabdė šių kortelių aptarnavimą bei paprašė tolesnių rekomendacijų, kaip galėtų būti taikomos sankcijos.

R.T.Erdoganas yra davęs suprasti, kad mokėjimų rusiškomis kortelėmis aptarnavimo nutraukimas jo nenudžiugintų, nes šie mokėjimai padeda remti Turkijos turizmo sektorių.

„Penktadienį Stambule sušauksiu [posėdį] ir priimsiu galutinį sprendimą“, ar nutraukti rusiškų kortelių aptarnavimą, Niujorke žurnalistams sakė prezidentas.

Tačiau tokios sankcijos „išties netinka draugystei“, pridūrė turkų žiniasklaidos cituotas R.T.Erdoganas.

NATO narė Turkija per visą jau septynis mėnesius besitęsiantį konfliktą stengėsi išlikti neutrali ir neprisijungė prie Vakarų sankcijų Rusijai.

Ankara yra priklausoma nuo rusiškos naftos ir dujų. Be to, R.T.Erdoganas siekia didinti prekybos su Rusija apimtis, nes nori prieš kitų metų birželį vyksiančius rinkimus stabilizuoti sunkumų slegiamą ekonomiką.

Praėjusią savaitę R.T.Erdoganas susitiko su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu Uzbekijoje vykusiame regioniniame aukščiausiojo lygio susitikime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius