Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Vainienė: taisyklių sugriežtinimas prekybininkams – subalansuotas

Seimui ketvirtadienį suvaržius didžiųjų prekybininkų veiksmus teikėjų atžvilgiu Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vadovė Rūta Vainienė sako, kad nauji sugriežtinimai – subalansuoti.
Rūta Vainienė
Rūta Vainienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Vertiname kaip subalansuotą sprendimą. Ten yra sugriežtinimai penkiems didiesiems prekybos tinklams dėl santykių su tiekėjais bei Konkurencijos tarybos galimybių. Tikrai sugriežtinta, bet sugriežtinta įsiklausant į argumentus, kuriuos išsakėme Ekonomikos ir inovacijų ministerijai“, – BNS sakė R.Vainienė.

„Prekybininkai jau yra nusiteikę sulaukti ir griežtesnių reikalavimų, nes iš Europos Sąjungos atkeliauja nauja direktyva, kurioje bus sugriežtinimai būtent prekybininkams“, – teigė ji.

Pasak R.Vainienės, įstatymų leidėjai atsižvelgė į asociacijos pastabas, pavyzdžiui, atsisakyti Konkurencijos tarybos stebėsenos funkcijos, o daugiau rimtesnių pastabų asociacija ūneturėjo.

„Mes palaikėme nuostatą, kad Konkurencijos tarybai nebūtų suteikiama nauja stebėsenos funkcija. Taryba yra baudžiančioji institucija ir jai stebėti ir taikyti rekomendacinio pobūdžio funkcijas nelabai dera prie jos kitų funkcijų. Džiaugiamės, kad ekonomikos komitetas vienbalsiai pritarė šiam pakeitimui ir nebeliko šitos nuostatos įstatymo projekte“, – teigia asociacijos vadovė.

Mažmeninės prekybos įmonių nesąžiningų veiksmų draudimo įstatymo pataisomis bus draudžiama įmonėms iš tiekėjų reikalauti nuolaidų, jei dėl to nebuvo iš anksto susitarta raštu, taip pat siekiama geriau apsaugoti į Konkurencijos tarybą besikreipiančių tiekėjų slaptumą.

Be to, praplėsti Konkurencijos tarybos įgaliojimai – taryba turės platesnes teises vykdant pažeidimų tyrimus, iki 6 mėnesių su galimybe pratęsti iki 18 bus prailgintas maksimalus pažeidimo tyrimo terminas.

Įstatymas už pažeidimus prekybos įmonėms numato baudą iki 120 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius