Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Raimondas Baranauskas ketina grįžti iš Ukrainos ir gelbėti verslo likučius

Buvęs nacionalizuoto „Snoro“ banko vadovas Raimondas Baranauskas teigia, kad netrukus planuoja grįžti iš komandiruotės Ukrainoje, kur kartu su verslo partneriu tariasi, kaip išgelbėti verslo likučius.
Raimondas Baranauskas
Raimondas Baranauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Būdamas Ukrainoje šiandien su savo partneriu tariuosi, kaip galima išgelbėti mūsų verslo grupės likučius. Išgelbėti bent tai, kas dar yra likę. Esame normalūs, sveiki, protingi žmonės, todėl bandysime toliau vystyti verslą. Mes puikiai suprantame, kad „Snoras“ yra atimtas ir jo daugiau niekada nebesusigrąžinsi. Bankas – tai ne batų įmonė, kurią galima numarinti ir vėl paleisti gamybą“, – interviu „Respublikai“ sakė R.Baranauskas.

Jis paneigė, kad pabėgo iš Lietuvos. „Šios savaitės pirmadienį aš išvažiavau į planinę darbo komandiruotę. Esu vienoje iš mūsų grupės įmonių Ukrainoje. Čia planavau visai kitus reikalus: žiūrėti banko verslą, tartis, kaip ir ką toliau daryti. Mano pirmasis pavaduotojas išvyko į tokią pat komandiruotę Azijoje“, – tvirtino R.Baranauskas.

Jo teigimu, kai sugriaunamas klientų pasitikėjimas, banko nebelieka.

„Nelabai supratau, kodėl vieną dieną buvo atimtas bankas, tik kitą dieną pradedami rengti to nacionalizavimo įstatymai, o dar vėliau – kaltinimai, esą „Snorui“ trūko lėšų. Nesuprantu tokios teisinės valstybės, kur pirmiausia atimamas turtas, o tik tada galvojama – kodėl“, – tikino buvęs „Snoro“ vadovas.

Šiuo metu „Snoro“ buvę akcininkai konsultuojasi su teisininkais.

Mes puikiai suprantame, kad „Snoras“ yra atimtas ir jo daugiau niekada nebesusigrąžinsi. Bankas – tai ne batų įmonė, kurią galima numarinti ir vėl paleisti gamybą.

„Dabar kalbuosi su savo teisininkais. Tariamės, ar galime gintis Lietuvoje, t.y. tikėti, kad mano šalyje veikia nepriklausoma ir normali teisėsauga. Jeigu teisininkai mane įtikins, kad aš negaliu gintis savo šalyje, teks bylinėtis užsienio institucijoje. Žinau tik viena – mes ginsimės ir lengvai įrodysime, kad „Snoras“ buvo mokus“, – tvirtino R.Baranauskas.

„Snoras“ buvo nacionalizuotas trečiadienį, Lietuvos bankui nustačius, kad trūksta apie 1 mlrd. litų vertės turto.

R.Baranauskas patikino, kad į Lietuvą grįš netrukus.

„Galbūt penktadienį, o jei nebaigsime derybų su teisininkais, tuomet šeštadienį. Kita vertus, aš, atrodo, jau visko atsikandau. Aš tikrai niekada netikėjau, kad teisinėje valstybėje Lietuvoje gali vykti tokie dalykai. Jeigu per kelias valandas mūsų šalyje gali atimti verslą be jokio paaiškinimo, nenustebčiau, kad Lietuvoje galima ir be kaltinimų uždaryti žmogų į kalėjimą“, – sakė R.Baranauskas.

DAUGIAU APIE „SNORO“ NACIONALIZAVIMĄ.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius