Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Raimondas Kuodis: MMA padidinimas po Naujųjų metų gali paskatinti ekonomiką

Minimalios mėnesinės algos (MMA) padidinimas po Naujųjų metų įsivedus eurą, galėtų paskatinti Lietuvos ūkio augimą, teigia Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojas Raimondas Kuodis.
Raimondas Kuodis
Raimondas Kuodis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Minimalios algos didinimas yra vienas labiausiai diskutuojamų klausimų ekonomikoje apskritai. Ir tai kyla dėl to, kad nereikia vienpusiškai žiūrėti į veiksmą, reikia žiūrėti keletą žingsnių į priekį. Minimalios algos didinimas nemaža dalimi paskatina ekonomiką, nes mažiausiai uždirbantys žmonės išleidžia viską iki paskutinio cento. Tam tikras pajamų perskirstymas linkęs pagyvinti ekonomiką“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė R.Kuodis.

Tačiau, anot jo, MMA didinimu reikėtų naudotis atsargiai ir jį reikia atsieti nuo politikavimo.

„Reikia naudotis šiuo instrumentu su protu – egzistuoja kažkokios sveikos proporcijos tarp vidutinio darbo užmokesčio ir minimalios algos. Europoje daug šnekų, kad gal reiktų automatizuoti minimalios algos didinimą, susiejant ją su vidutiniu darbo užmokesčiu – 50-60 procentų. Aš ne kartą esu sakęs, kad mes esame stipriai politizavę šį klausimą, susieję su politine konjunktūra, o ne su ekonomine logika“, – aiškino R.Kuodis.

Premjeras Algirdas Butkevičius praėjusią savaitę dar kartą pareiškė, kad minimali mėnesio alga kiek didės nuo kitų metų pradžios, tačiau neatskleidė, kiek. Anksčiau premjeras sakė, kad MMA galėtų didėti nuo 1000 litų iki maždaug 300 eurų (beveik 1036 litų), tačiau politinio sprendimo dėl to nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius