Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Rait“ pasitraukė iš Baltarusijos

Netrukus savo darbo dešimtmetį Lietuvoje minėsianti rinkos tyrimų bendrovė „Rait“ šiemet uždarė savo įmonę Baltarusijoje.
Temos: 2 Verslas Baltarusija

„Ir darbo, ir didelių verslo klientų šioje rinkoje turėjome užtektinai, tačiau verslo sąlygos ten pasiekė tokį lygį, kad mūsų bendrovės valdyba priėmė vienintelį sprendimą – pasitraukti“, – portalui eversus.lt sakė „Rait“ valdybos pirmininkė Inga Nausėdienė.

Bendrovė įvardija šias pasitraukimo iš Baltarusijos priežastis: blogėja ekonominė ir politinė padėtis, darbo rinka nepalanki – ten nusprendė nebedirbti darbuotojai iš Lietuvos, o vietinių specialistų nėra. Be to, toliau dirbti tapo ekonomiškai nenaudinga, o po prezidento rinkimų į apklausas rengiančias įmones įvairios tarnybos, švelniai tariant, pradėjo žiūrėti pro padidinamąjį stiklą.

„Rait“ Baltarusijoje dirbo nuo 2008 metų ir turėjo daugiau nei 150 apklausų atlikėjų tinklą visoje šalyje.

„Viena iš didžiausių mūsų verslo problemų Baltarusijoje buvo darbuotojų mentalitetas. Dauguma žmonių, tarp kurių yra ir jaunimo, neturi didelės motyvacijos dirbti, mokytis, siekti karjeros ar tarpusavyje konkuruoti, o visa tai neigiamai atsispindi jų darbo kokybėje“, – sakė I.Nausėdienė. Todėl, skirtingai nei kitose Rytų ir Vidurio Europos šalyse, daug laiko, energijos ir lėšų teko skirti darbo kokybės kontrolei.

Be to, Baltarusijos žmonės gerokai mažiau pasitiki apklausomis, sunkiau įsileidžia į namus, nenoriai atsakinėja į įvairius klausimus, bijo atvirai reikšti savo nuomonę.

Tačiau Baltarusija nėra vienintelis kietas riešutėlis tyrimų įmonėms. Įvairių nuotykių bei sunkumų jos patiria Afrikos valstybėse, net ir investicijoms patrauklioje Pietų Afrikos Respublikoje, taip pat Egipte, Ganoje, Nigerijoje, Tunise, Maroke, Kenijoje. Pastarojoje šalyje, kaip ir Baltarusijoje, didžiausia bėda – darbuotojų stygius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius