Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Regionų infrastruktūros ir aplinkos atnaujinimui skirta 450 mln. litų paramos

Regioninių ekonomikos augimo centrų infrastruktūros ir aplinkos atnaujinimui 2008–2013 metais skirta 450 mln. litų valstybės ir Europos Sąjungos paramos.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Mažeikiškiai baigia įgyvendinti vienos pagrindinių miesto Žemaitijos gatvės dalies daugiau nei 5 mln. litų vertės kompleksinį sutvarkymą, kuris tiesiogiai prisidės sudarant palankesnes sąlygas kurti ir plėtoti verslą, pranešė Vidaus reikalų ministerija.

Utenos miesto sode, užimančiame 3 hektarų teritoriją, už 4 mln. litų nutiesti tiltai per Vyžuonos ir Krašuonos upes, sutvirtinti pastarosios upės krantai, vandens surinkimo ir apšvietimo sistemos, rekonstruoti laiptai ir atlikti kiti darbai.

Tauragėje baigiama 2,3 mln. litų vertės Martyno Mažvydo alėjos rekonstrukcija ir skvero prie Švenčiausiosios Trejybės katalikų bažnyčios viešųjų erdvių sutvarkymas. Telšiuose buvo sutvarkyta miesto bokšto laikrodžio ir fontano aplinka.

Iš viso 2008–2013 metais Tauragei, kaip regioniniam ekonomikos augimo centrui, numatyta skirti apie 46 mln. litų, Mažeikiams – 60 mln. litų, Utenai ir Telšiams – po 50 mln. litų.

Regioniniams augimo centrams šalyje priskiriami Alytus, Marijampolė, Mažeikiai, Tauragė, Telšiai, Utena ir Visaginas. Tai žemo gyvenimo lygio teritorijų apsupti vidutinio dydžio miestai kurie, turėdami ekonominį potencialą ir infrastruktūrą, gali atlikti regioninių augimo centrų funkcijas – jų plėtra gali užtikrinti didesnę teritorinę socialinę sanglaudą regione ir Lietuvoje.

ES parama skiriama iš 2007–2013 metų Sanglaudos skatinimo veiksmų programos pagal Vidaus reikalų ministerijos administruojamą priemonę „Regioninių ekonomikos augimo centrų plėtra“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius