Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Registrų centro el.paslaugų vartotojai iki liepos turi atnaujinti m.parašo sutartis

Registrų centras pranešime žiniasklaidai atkreipia dėmesį, kad iki liepos 1 d. mobiliojo elektroninio parašo vartotojai, norėdami RC (ar kitose) informacinėse sistemose ir toliau naudoti m. parašą, turėtų kreiptis į savo mobiliojo ryšio operatorius. Ten jie galės pasikeisti SIM korteles į kitas, atitinkančias naujus eIDAS reglamente nustatytus saugumo reikalavimus.
Registrų centras
Registrų centras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Registrų centro įrašomus m. parašo sertifikatus SIM kortelėse šiuo metu išduoda bendrovės „Tele2“ ir „Teledema“. RC turi patikimo bei kvalifikuoto el. parašo paslaugos teikėjo statusą ir yra atitinkamai akredituotas Europos Sąjungos institucijose bei Ryšių reguliavimo tarnyboje.

Anksčiau SIM kortelėse išduoti RC m. parašo sertifikatai galios iki šių metų liepos 1 d. Iki šios dienos SIM kortelių į saugesnes nepasikeitusiems vartotojams m. parašo sutartys, vadovaujantis Europos Sąjungos reglamentu ir Ryšių reguliavimo tarnybos sprendimu, bus nutrauktos.

„Primename, kad RC taip pat teikia kvalifikuoto elektroninio parašo įrašymo į lustines korteles ir kriptografines USB laikmenas paslaugas – visi norintys įsigyti el. parašą šiose laikmenose turėtų kreiptis tiesiogiai į Registrų centro klientų aptarnavimo padalinius. Įmonė taip pat yra kvalifikuotų elektroninių laiko žymų teikėja“, – rašoma pranešime.

Elektroninis parašas (įskaitant RC į SIM korteles įrašomą m. parašą) naudojamas jungiantis prie Registrų centro elektroninės savitarnos, el. bankininkystės, el. valdžios portalų ar kitų informacinių sistemų, pasirašant el. dokumentus, tvirtinant finansines operacijas (pvz., atliekant pavedimus banke) ir pan. Kvalifikuotas elektroninis parašas (taip pat – ir mobilusis elektroninis parašas) turi tokią pačią teisinę galią kaip ranka rašytas asmens parašas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius