Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 04

Svarbu, kad būtų „tvarkingas“: kaip darbo skelbimuose pasikeitė reikalavimai darbuotojams

Esant dideliam dirbančiųjų trūkumui reikalavimų sąrašas potencialiems darbuotojams vis trumpėja, o kai kurios įmonės, nebeturėdamos, ko griebtis, pareiškia, kad svarbiausia, jog žmogus būtų „tvarkingas“ – vadinasi, neišgėręs. Įdarbinimo srities ekspertai papasakojo, ką pastaruoju metu darbdaviai dažniausiai įrašo darbo skelbimuose.
Ofisas
Ofisas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Svarbu, kad būtų „tvarkingas“

Dažniausiai skelbimuose matomi reikalavimai yra vos keli: minimalus kompiuterinis raštingumas, anglų kalbos mokėjimas, gebėjimas dirbti stresinėse situacijose, nes įmonės dabar greitai kinta, todėl pokyčių daug ir juos darbuotojai turi mokėti lengvai priimti.

„Su laiku reikalavimų tiesiog sumažėjo, tai lemia darbuotojų trūkumas“, – 15min pareiškė „Įdarbinimo tarpininkavimo centro“ projektų vadovė Agnė Reklaitienė.

Žinoma, iš medikų, odontologų, inžinierių ar kitų sričių specialistų, kuriems žūtbūt reikalingos žinios, mažiau reikalauti nė neįmanoma. Tačiau vidurinių ar žemesnių grandžių darbuotojams skirtas reikalavimų sąrašas sutrumpėjo iki minimumo.

„Kai kurios įmonės net nebetaiko beveik jokių reikalavimų. Svarbiausia, kad žmogus būtų tvarkingas ir ateitų į darbą. Praktiškai to pakanka“, – 15min komentavo A.Reklaitienė.

O „tvarkingas“ reiškia, kad neišgėręs.

„Nors kai kurios įmonės net ir tai toleruoja, jei tai nekenkia darbui. Vadinasi, jei žmogus alkoholį vartoja po darbo, bet į darbą neateina išgėręs, įmonėms tai tinka. Dabar įmonės toleruoja labai daug dalykų“, – teigė pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius