Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rekordinis eksporto nuosmukis padidino JAV prekybos deficitą iki 49,5 mlrd. JAV dolerių

Koronaviruso pandemijai sustabdžius verslą ir susisiekimą, rekordinis JAV eksporto ir importo smukimas balandį padidino šalies prekybos deficitą daugiau nei 7 mlrd. JAV dolerių iki 49,5 mlrd. JAV dolerių, ketvirtadienį pranešė vyriausybė.
JAV
JAV / AFP/„Scanpix“ nuotr.

JAV prekių ir paslaugų eksportas, palyginti su kovo mėnesiu, sunyko daugiau nei 20 proc. – arba 39 mlrd. JAV dolerių – iki 151,3 mlrd. JAV dolerių.

Tai yra didžiausias nuosmukis per 10 metų, pažymėjo Prekybos departamentas.

Importas balandį susitraukė 13,7 proc., arba 32 mlrd. JAV dolerių, palyginti su ankstesniu mėnesiu, ir siekė 200,7 mlrd. JAV dolerių.

Remiantis ataskaita, per metus JAV prekybos atotrūkis padidėjo 26 mlrd. dolerių, arba daugiau nei 13 proc., palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

Dėl COVID-19 protrūkio įvestas karantinas paveikė visus duomenis ir visas pramonės šakas, įskaitant orlaivių gamybos, oro kelionių, naftos gavybos, automobilių dalių ir tekstilės sektorius.

Kelionių sektorius per mėnesį neteko beveik 3 mlrd. JAV dolerių.

Nors prekybos žlugimas daugeliu atvejų reiškė, kad JAV prekybos deficitas su daugeliu šalių sumažėjo, prekybos deficitas su Kinija šoktelėjo nuo 17 mlrd. JAV dolerių kovo mėnesį iki beveik 26 mlrd. JAV dolerių.

Ekonominių tyrimų ir konsultacijų bendrovės „High Frequency Economics“ vyriausioji JAV ekonomistė Rubeela Farooqi analizėje perspėjo, kad „eksportą ir importą ir toliau varžys silpnas pasaulinis augimas ir mažėjanti paklausa vidaus ir užsienio rinkose po viruso protrūkio“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius