Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Remti organizacijas bei politines partijas galima pateikiant ir du prašymus

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) informuoja, kad 2 proc. nuo sumokėto Gyventojų pajamų mokesčio (toliau – GPM) organizacijoms ir 1 proc. partijoms skirti galima pateikiant du skirtingus prašymus. Parama bus pervesta (abu prašymai bus galiojantys), jei vienu prašymu parama skiriama visuomeninei organizacijai, o kitu – politinei partijai.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

VMI paaiškina, kad gyventojas nuo šių metų ir vienu prašymu gali skirti paramą tiek politinei partijai, tiek organizacijai, tačiau , jei pageidauja, gali teikti du skirtingus prašymus, ir jie bus galiojantys. 

„Pastaruoju metu sulaukiame gyventojų nuogąstavimų, kad jų skirta parama kokiai nors visuomeninei organizacijai, mokyklos bendruomenei ir pan. nebus pervesta, jei jie vėliau paskirs 1 proc. politinei partijai. Norėtume visus nuraminti ir patikinti, kad prašymai „nepersidengs“, abu bus galiojantys, ir parama pervesta“, – pažymi VMI prie FM viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė.

Ta pati tvarka galioja, jei žmogus pirmiausia pateikė prašymą skirti paramą politinei partijai, o vėliau sugalvojo paremti, pavyzdžiui, vaikų darželį: jam tiesiog reikia pateikti dar vieną prašymą, nurodant, kad paramą nori skirti vaikų darželiui, ir VMI nagrinės abu prašymus – tiek pirmąjį, kuriuo paramą skiriama partijai, tiek antrąjį, kuriuo remiamas darželis. Jei abu prašymai bus užpildyti teisingai, parama pasieks gavėjus.

VMI pažymi, kad pirmiau teiktas prašymas anuliuojamas tik tuo atveju, kai žmogus, pateikdamas naują prašymą, nurodo kad nori paremti kitą organizaciją (pavyzdžiui, vietoj darželio „A“, nori remti „B“ mokyklą, ar vietoj „X“ partijos, nori remti „Y“ partiją).

VMI primena, kad šiemet pateiktus prašymus paramai skirti tiek politinėms partijoms, tiek ir kitoms organizacijoms reikia pateikti iki gegužės 2 d., o koreguoti galima iki liepos 31 dienos.

Visą informaciją mokesčių klausimais gyventojai gali sužinoti paskambinę Mokesčių informacijos centro (toliau – MIC) telefonu 1882, apsilankę VMI interneto svetainėje www.vmi.lt arba teritorinėse mokesčių inspekcijose. VMI pažymi, kad Mokesčių informacijos centro trumpuoju telefonu 1882 teikiamos konsultacijos įrašomos ir yra lygiavertės rašytinėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius