Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Revolut“ Lietuvoje siekia tapti banku – pateikė paraišką licencijai gauti

Londone įkurtas finansinių technologijų startuolis „Revolut“ trečiadienį pranešė pateikęs paraišką dėl banko licencijos gavimo. Leidimą kurti banką Lietuvoje jis tikisi gauti pirmoje 2018-ųjų pusėje.
Lietuvoje siūlys atlyginimus pervesti į „Revolut“ sąskaitas
Lietuvoje siūlys atlyginimus pervesti į „Revolut“ sąskaitas / „Revolut“ nuotr.

„Revolut“ skelbia, kad kai tik gaus banko licenciją, iškart pradės teikti kredito ir indėlių paslaugas Europoje. Startuolio kūrėjai sako, kad tapdami banku savo klientams leis turėti sąskaitos likučio perviršį, imti vartojamąsias paskolas bei laikyti terminuotus indėlius.

Banko licencija taip pat įgalins „Revolut“ apdrausti klientų lėšas iki 100 000 eurų pagal Europos indėlių draudimo sistemą.

„Banko licencijos paraiškos teikimą atidėjome todėl, kad nuo pat pirmų dienų norėjome visas pajėgas ir išteklius sutelkti į inovatyvaus produkto kūrimą“, – teigia „Revolut“ Baltijos regiono vadovas Andrius Bičeika.

„Revolut“ nuotr./Andrius Bičeika, „Revolut“ vadovas Baltijos šalims
„Revolut“ nuotr./Andrius Bičeika, „Revolut“ vadovas Baltijos šalims

„Revolut“ taip pat skelbia paskyrusi tris nevykdomuosius direktorius, kurių bendra tarptautinės bankininkystės patirtis siekia 85 metus ir kurie suteiks nepamainomą indėlį sparčioje „Revolut“ veiklos plėtroje.

„Paskutiniais veiklos mėnesiais „Revolut“ užmezgė ypač stiprius ryšius su Lietuvos banku, siekdamas užtikrinti stiprų kapitalo ir likvidaus turto valdymą prieš pradedant banko licencijos paraiškos teikimo procesą“, – skelbiama pranešime spaudai.

„Visa kompanija Lietuvą laiko vienu iš patraukliausių FinTech centrų Europoje, kur infrastruktūra ir reguliavimas yra puikiai subalansuoti sparčiai augančioms bendrovėms. Europos banko licencija dar labiau priartins „Revolut“ prie galutinio tikslo – siekiame tapti pagrindine globalia, mobilia finansine platforma, kuri patenkintų unikalius XXI amžiaus klientų poreikius visame pasaulyje“, – pranešime cituojamas A.Bičeika.

Skelbiama, kad šiuo metu „Revolut“ naudojasi daugiau kaip 950 tūkstančių vartotojų, atidaryta daugiau kaip 16 tūkstančių sąskaitų verslui, ir atlikta 6 milijardų JAV dolerių vertės finansinių operacijų.

„Revolut“ veiklą pradėjo 2015 liepą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius