-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Riaušės temdo eksportuotojų į Egiptą viltis

Į Kairo gatves išėję milijonai protestuotojų sukėlė nerimą dėl neaiškumo, koks bus pastaruoju metu sparčiausiai augusios Lietuvos eksporto rinkos likimas.
Sandėlis
Sandėlis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Viešosios įmonės „Eksportuojančioji Lietuva“ generalinis direktorius Paulius Lukauskas sako, kad Egiptas nebuvo strateginė mūsų šalies eksporto rinka ir, net jei prekyba sustos, ekonomikai tai nebus milžiniškas praradimas. Pasak jo, baisiau, kad neramumai nepersimestų į Arabijos pusiasalio valstybes, kurios Lietuvai gerokai įdomesnės, penktadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

„Mūsų verslo pardavimas Egipte epizodinis. Statistiškai didžiausia tabako gaminių dalis, kuri nerodo visos mūsų pramonės tendencijos“, – pabrėžia P.Lukauskas. Jo skaičiavimais, eksportas į Egiptą sudarė 0,2 proc. viso eksporto.

„Eksportas į Egiptą sudaro 2 proc. mūsų apyvartos. Šiandien į ten plaukia vienas konteineris su gaminiais, dar porą turime išsiųsti šį mėnesį. Kol kas jokių žinių, kad užsakymai būtų atšaukiami, neturime“, – sako įmonės „Korelita“, gaminančios acetatinius siūlus, generalinė direktorė Jonė Skvarnavičienė.

„Į Egiptą, kur planavome veikti su savo prekių ženklu, produkciją vežame per partnerį, skirstantį mūsų gaminius. Kol kas dėl neramumų užsakymų nesumažėjo, tačiau nežinome, kaip bus ateinantį ketvirtį, kai bus sudaromos naujos partijos“, – ateities spėti nesiėmė „Švenčionių vaistažolių“ valdybos pirmininkas Gediminas Šiaudvytis.

Lietuva yra antra pagal dydį skydų, plokščių, stendų, skirstomųjų spintų importą į Egiptą – pagal šių prekių eksporto apimtį lenkia tik Vokietija. Lietuva yra viena iš devynių valstybių, tiekiančių Egiptui celiuliozės acetato siūlus, – 2009 metais užėmė 4,3 proc. importo rinkos.

Tabakas sudarė 72 proc. eksporto į Egiptą ir yra pagrindine prekė nuo 2008-ųjų. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius