Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rimantas Šadžius: Panikai dėl euro pagrindo nėra

Pagrindo panikuoti, kad įvedus eurą Lietuvoje sumažės prekyba ir sustos ekonomikos plėtra, nėra, teigia Lietuvos finansų ministras.
Rimantas Šadžius
Rimantas Šadžius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
„Kaip visuomet, paniškos prognozės nepasiteisino, ir mums tai yra pati geriausia žinia ir pamoka ateičiai, kad panikos nereikia kviestis ir tada išsaugosime ir dvasios ramybę. Ir iš tikrųjų, tai, kas vyksta – tie ekonominiai procesai, kurie vyksta Lietuvoje, ekonomikos plėtra – ji yra sveika, ir ta didelė panika gali sukelti mums tik tam tikrų sunkumų, bet pagrindo kažkokioms apokaliptinėms nuotaikoms, kurios retkarčiais pasigirsta, tikrai nėra“, – trečiadienį interviu Žinių radijui sakė Rimantas Šadžius.

Kritikavę eurą skeptikai teigė, kad šiuo metu euro zona yra nestabili, todėl bendros valiutos Lietuvai nereikia. Anot jų, euro silpnėjimas JAV dolerio atžvilgiu bei neaiškūs tolesni Graikijos politikų žingsniai, tvarkantis su valstybės skolomis, gali pakenkti visai euro zonai, taip pat ir Lietuvai.

Taip pat baimintasi, kad įvedus naują valiutą, Lietuvos gyventojai pirmaisiais mėnesiais išleis mažiau pinigų vartojmui, nes dar nebus pripratę prie kainų eurais.

Lietuva eurą įsivedė sausio 1 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius