Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rimantas Šadžius: Rusijos ir Ukrainos konfliktas Lietuvos ekonomiką paveiks minimaliai

Rusijos ir Ukrainos konfliktas Lietuvos ekonomiką paveiks minimaliai, teigia finansų ministras. Pasak Rimanto Šadžiaus, Lietuva nesiruošia prašyti Europos Sąjungos finansinės pagalbos, siekiant padengti nuostolius.
Rimantas Šadžius
Rimantas Šadžius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mes įvertinome galimas ekonomines pasekmes Lietuvos ekonomikai dėl šių neramumų tarp Rusijos ir Ukrainos. Turint omenyje, kad mes eksportuojame prekes į Rusiją ir 100 proc. gamtinių dujų importuojame iš „Gazprom“, žinoma, poveikį pajustume čia. Bet mūsų vertinimas yra, kad ekonomiškai tai bus ribotas poveikis“, – antradienį prieš ES finansų ministrų susitikimą Briuselyje žurnalistams sakė R.Šadžius.

Kartu jis teigė manantis, kad padėtis yra gana rimta, todėl Europa turi kalbėti vienu balsu: „Tas balsas, mūsų nuomone, turi būti gan stiprus, nes tarptautinės teisės pažeidimai negali būti toleruojami.“

Pasak R.Šadžiaus, Lietuva nesiruošia prašyti pagalbos iš ES dėl Rusijos ir Ukrainos konflikto galimų pasekmių šalies ekonomikai.  

„Ne, mes nesiruošiame prašyti kokios nors specialios pagalbos, nes, aš manau, Europos šeimoje mes esame vieningi ir turime europinius mechanizmus palaikyti Lietuvos ekonomiką. Mes esame labai dėkingi Europos struktūrinių fondų pagalbai, visą laiką (ne dėl Ukrainos), manau, tai buvo svarbus ekonomikos augimo šaltinis ne tik Lietuvoje, bet ir kitose Rytų Europos valstybėse“, – tikino ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius