Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rimi“ ketina uždaryti trečdalį parduotuvių Lietuvoje

Po pirmąjį 2010-ųjų pusmetį vykusio prekybos nuosmukio Baltijos šalyse „Rimi“ svarsto galimybę uždaryti 24 nuostolingas savo tinklo parduotuves Lietuvoje, pranešė fruitnet.com.
Gaisravietė
Kai kurios „Rimi“ parduotuvės bus uždarytos iki šių metų pabaigos. / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Kaip rašo leidinys, tai reikštų, kad prekybos tinklo „Rimi“ užimama dalis Lietuvoje sumažės trečdaliu. Tiesa, Švedijoje įsikūrusi motininė šio prekybos tinklo kompanija „Ahold ICA“ pabrėžė, kad antrąjį metų ketvirtį prekybos nuosmukis sulėtėjo.

„Rimi Lietuvos“ generalinis direktorius Tony Holmbergas naujienų portalui 15min.lt patvirtino, kad iki metų pabaigos išties planuojama iš viso uždaryti 24 parduotuves „Rimi“ Lietuvoje.

„ICA įmonių grupės pirmojo pusmečio finansinėje ataskaitoje nurodoma, kad šiais metais vadovybė nusprendė uždaryti 24 „Rimi Lietuvos“ parduotuves, kurios yra nepelningos ir turi besibaigiančias nuomos sutartis. 10 iš 24 parduotuvių jau yra uždarytos, o likusias 14-a planuojama uždaryti iki šių metų pabaigos. Šių parduotuvių uždarymas „Rimi Lietuvos” pardavimui turės mažai įtakos. Per praėjusius metus „Rimi Lietuva“ pertvarkė ir atidarė 5 parduotuves“, – sakė T.Holmbergas.

Kaip šią savaitę skelbta „Rimi Lietuvos“ tinklalapyje, „Rimi Baltic” grupės pardavimas, be PVM, pirmąjį 2010 m. pusmetį sudarė 524,4 mln. eurų ir, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, sumažėjo 12,5 proc.

Mažiausiai pardavimas susitraukė Estijoje. Ten jis per pirmąjį pusmetį sudarė 164,8 mln. eurų (-10,1 proc.). Kiek daugiau Latvijoje, kur sudarė 256,4 mln. eurų (-12,1 proc.). Prasčiausiai „Rimi“ sekėsi Lietuvoje: čia pardavimas sudarė tik 103,1 mln. eurų, o smukimas siekė 16,9 proc., palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius