Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinkimams artėjant savivaldybės suskubo pirkti balsavimo kabinas

Artėjant rinkimams šiais metais, kai kurios savivaldybės nusprendė atnaujinti balsavimo apylinkes įsigyjant naujas balsavimo kabinas, urnas, vėliavas ir panašiai. Daugiausiai tam ketina išleisti Vilniaus savivaldybė – 100 tūkstančių eurų.
Rinkimai Eišiškėse
Rinkimai Eišiškėse / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Vilniaus savivaldybė, kurios meras šiais metais siekia būti perrinktas antrai kadencijai, nusprendė gerokai atsinaujinti. Viešųjų pirkimų sistemoje matyti, kad ketinama įsigyti ne tik kabinų, bet ir atributikos. Savivaldybė tam planuoja išleisti šimtą tūkstančių eurų.

Vilniaus savivaldybės Aprūpinimo ir transporto skyriaus vedėjas Maratas Gafurovas 15min teigė, kad savivaldybė atnaujins rinkimams reikalingą inventorių: įsigis naujas balsavimo kabinas, balsadėžes, vėliavas, stendus prie apylinkių. „Šiuo metu vyksta viešųjų pirkimų konkursas, kurio laimėtojas turės parūpinti šuo reikalingu inventoriumi, kuris prieš rinkimus bus pristatytas į 153 miesto rinkimų apylinkes“, – teigiama komentare.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Balsavimas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Balsavimas

Vilniaus miesto savivaldybė planuoja įsigyti 325 vienvietes balsavimo kabinas, dar 155 bus pritaikytos judėjimo negalią turintiesiems (kabina bus platesnės, patogi biuletenio pildymui, nes bus žemesnė nei įprastai) ir 60 balsadėžių. Taip pat bus perkamos 159 vėliavas ir jų kotai.

Kauno savivaldybė, kurios meras Visvaldas Matijošaitis taip pat žada kandidatuoti antrajai kadencijai, paskelbė net kelis pirkimus. Šį mėnesį jau pasirašyta sutartis su UAB „Parazitas“ už 25 tūkstančius eurų, pagal kurią bus įsigyta 100 kabinų.

Paskelbtas ir dar vienas panašus konkursas – už 26 tūkstančius eurų ketinama įsigyti dar šimtą kabinų.

Kauno rajono savivaldybė tam irgi nusprendė išleisti 40 tūkstančių eurų. Už tai bus perkama 60 vienviečių ir 80 dviviečių balsavimo kabinų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rinkimai Kaune
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rinkimai Kaune

Klaipėdos savivaldybė apklausos būdu nusprendė įsigyti 60 kabinų, o Rokiškio savivaldybė įsigis 34 kabinas. Tiesa, abi savivaldybės neskelbia, kiek tam ketina išleisti.

Marijampolės savivaldybei prireikė mažiausiai šešių naujų balsavimo kabinų. Klaipėda rinkimams apklausos būdu perka 60 kabinų, tiesa, pirkta jų ir pernai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius