Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinkimų kovą JAV vis daugiau investuotojų ima vertinti pagal ... Meksikos pesą

Rinkimų kovos JAV eigą vis daugiau investuotojų ima vertinti pagal Meksikos pesą, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“.
Meksikos peso banknotas JAV dolerių fone
Meksikos peso banknotas JAV dolerių fone / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rinkimų kovos JAV eigą vis daugiau investuotojų ima vertinti pagal Meksikos pesą, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“.

Peso kursas JAV dolerio atžvilgiu pradėjo kilti pirmadienį, per kandidatų į JAV prezidentus Hillary Clinton ir Donaldo Trumpo televizijos debatus. Per antradienio prekybos sesiją pesas JAV valiutos atžvilgiu pabrango 2,5 proc. iki 19,39 peso už JAV dolerį ir dienos prieaugis buvo vienas didžiausių šiais metais.

Investuotojų nuomone, demokratų atstovė H. Clinton pirmuosiuose debatuose pasirodė geriau negu jos varžovas.

D. Trumpas per savo rinkimų kampaniją yra ne kartą kalbėjęs apie ketinimus išsiųsti iš šalies nelegalius imigrantus iš Meksikos, pastatyti JAV ir Meksiką skirsiančią sieną ir peržiūrėti prekybos susitarimus su šia šalimi.

Anksčiau šį mėnesį, kai JAV visuomenės nuomonės apklausos rodė, kad D. Trumpo pozicijos yra stipresnės negu H. Clinton, peso kursas buvo smukęs į rekordines žemumas – maždaug 20 pesų už JAV dolerį.

„Tai, kad D. Trumpas turi šansų laimėti prezidento rinkimus JAV, daro tiesioginį spaudimą Meksikos pesui“, – sako „Credit Suisse“ analitikas Niujorke Alvise Marino.

Jis taip pat pažymi, kad dėl D. Trumpo pareiškimų „Meksika susiduria su didžiuliu neapibrėžtumu“.

Tuo tarpu HSBC valiutų strategijos padalinio vadovas Davidas Bloomas sako, kad investuotojai gali pamiršti apie visuomenės nuomonės apklausas ir „tiesiog stebėti peso kurso pokyčius“, kurie geriausiai atspindi rinkimų kovos JAV eigą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius