Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinkodaros specialistai smerkia alkoholinio kokteilio „Savižudybė“ reklamą

Internete pasklido alkoholinio gėrimo reklama, vaizduojanti jauną moterį, ketinančią šokti nuo stogo. Kokteilio pavadinimas „Savižudybė“ nepalieka vietos interpretacijoms – Vilniaus centre įsikūręs baras iš tiesų lankytojams siūlo paragauti gėrimo, kuris tiesiogiai asocijuojasi su lietuviams itin skaudžia tema.
Alkoholinio kokteilio „Savižudybė“ reklama
Alkoholinio kokteilio „Savižudybė“ reklama / Nuotrauka iš „Facebook“

Anot Lietuvos marketingo asociacijos (LiMA), ši reklama ne tik pažeidžia reklamos etikos kodeksą, bet ir yra kritiškai vertinama rinkodaros specialistų.

„Šalyje, kuri pasaulyje pirmauja pagal savižudybių skaičių, kiekvienas bendruomenės narys turėtų būti sąmoningas ir jausti atsakomybę už jį supančią aplinką. O akivaizdžiai demonstruoti savižudybės procesą – mažų mažiausiai neatsakinga“, – teigia LiMA ekspertų grupės narys Rytis Buračas. 

Specialisto nuomone, tokia neapgalvota reklama ne tik kenkia pačios įmonės įvaizdžiui, bet ir menkina visą socialinės kampanijos prieš savižudybes įdirbį. Tai vienas iš tų pavyzdžių, kai neatsakingai peržengiamos moralinės ribos ir tokia reklama negali būti niekaip pateisinama ir toleruojama: „Griežtai nepritariame reklamoms, kurios propaguoja smurtą, agresiją ar mirtį.“

Pasak LiMA, joks reklaminis sprendimas negali nusižengti įstatymams, o alkoholinio kokteilio „Savižudybė“ reklama pažeidžia kai kuriuos esminius nurodymus. Lietuvos reklamos etikos kodekse rašoma, jog negali būti teiginių ar vaizdų, skatinančių sveikatai kenksmingą elgesį, nesaugią veiklą. Taip pat reklama neturi pažeisti visuomenėje vyraujančių padorumo normų, neturi kelti baimės ar panikos be rimtos priežasties. 

Lietuvos marketingo asociacija ragina bendrovę skubiai pašalinti kokteilį ir jo reklamą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius