-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinkoms laukiant FRS sprendimų, dauguma Europos akcijų indeksų lėtai kopia aukštyn

Investuotojams laukiant Federalinio rezervo sistemos (FRS) sprendimų – o rinkose vyrauja nuomonė, kad JAV centrinis bankas vėl smarkiai padidins bazinę palūkanų normą, siekdamas pažaboti į aukščiausius per kelis dešimtmečius lygius pakilusią infliaciją, – dauguma pagrindinių Europos akcijų indeksų trečiadienio prekybos sesiją pradėjo lėtu augimu.
Mokesčiai
Mokesčiai / 123RF.com nuotr.

Londono indeksas FTSE 100 sesijos pradžioje paaugo 0,5 proc., o Frankfurto DAX – 0,4 procento. Paryžiaus CAC 40 trečiadienio prekybos sesiją pradėjo iš esmės be pokyčių.

Rinkose plačiai manoma, kad FRS trečiadienį padidins skolinimosi kainas 0,75 procentinio punkto.

Keli JAV centrinio banko aukšto rango pareigūnai, įskaitant vadovą Jerome‘ą Powellą, yra davę suprasti, kad yra pasiryžę suvaldyti infliaciją, kuri yra pasiekusi keturių dešimtmečių aukštumas, net jei tai pakenktų ekonomikos augimui.

Ketvirtadienį bus paskelbti JAV bendrojo vidaus produkto (BVP) antrojo ketvirčio duomenys ir kai kurie stebėtojai spėja, kad jie gali parodyti, jog didžiausią pasaulio ekonomiką ištiko recesija.

Dalis ekspertų sako, jog ekonomikos augimo lėtėjimo ženklai JAV centriniam bankui gali leisti iki metų pabaigos sulėtinti pinigų politikos griežtinimo tempą, o 2023 metais pradėti mažinti palūkanų normas.

Visgi stebėtojai įspėja, kad rinkose dar bus ilgai stebimas padidėjęs kintamumas, nes FRS vis dar didina palūkanų normas, o vartotojų kainos kyla. Be to, nematyti jokių ženklų, kad Rusijos karas Ukrainoje artėtų prie pabaigos, o Kinija vis dar kovoja su COVID-19, skelbdama karantinus.

Euro kursas trečiadienio ryte šiek tiek paūgėjo – nuo 1,0126 JAV dolerio antradienio prekybos sesijos pabaigoje iki 1,0139 JAV dolerio.

Lėtai kyla ir naftos kainos: „Brent“ rūšies naftos kaina paaugo 0,2 proc. iki 104,63 JAV dolerio už barelį, o WTI rūšies naftos kaina – 0,6 proc. iki 95,53 JAV dolerio už barelį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius