-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinkų panika pasiekė ir Lietuvą

Pasaulio finansų rinkose tvyranti įtampa dėl galimos recesijos neaplenkė ir Baltijos valstybių – Vilniaus, Talino ir Rygos biržose penktadienį vyko akcijų išpardavimas.
Akcijų birža
Akcijų birža / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vilniaus biržos indeksas sumažėjo net 2,61 proc. iki 380,75 punkto, o pigo visos akcijos, kuriomis prekiauta, išskyrus įmonių grupės „Alita“ bei bendrovės „Pieno žvaigždės“ akcijas, praneša bankas „Finasta“.

„Alita“ akcijos brango trečią prekybos sesiją iš eilės, šįkart 1,67 proc., o „Pieno žvaigždės“ brango 0,56 proc.

Biržos apyvarta siekė 1,5 mln. eurų, o sandorių įvykdyta net 1832. Labiausiai koregavosi mažiau likvidžios „Klaipėdos baldai“ bei „Limarko laivininkystės kompanija“ akcijos, pigusios atitinkamai 15 ir 9,09 proc.

„Nors pirmoje prekybos sesijos pusėje daugumos akcijų kainos buvo sumažėję 5-8 proc ribose, po biržos prekybos uždarymo dauguma akcijų kainavo 2-5 proc. mažiau“, – teigė banko finansų makleris Simonas Jurgionis.

Didžiausios apimties prekyba vyko „TEO“ akcijomis, kurių perleista už 256 tūkst. eurų, o akcijos pigo 3,33 proc. Taip pat aktyviau prekiauta „Sanitas“ akcijomis, kurių perleista už 176 tūkst. eurų.

Talino biržoje nuotaikos buvo panašios kaip ir kitose biržose, tad biržos indeksas sumažėjo 2,87 proc. iki 625,3 punkto. Kaip ir Vilniaus biržoje, dauguma akcijų pigo, o apyvarta buvo didžiausia iš Baltijos biržų ir siekė 2,2 mln. eurų, iš kurių beveik 0,5 mln. eurų priklausė tiesioginiams sandoriams.

Rygos biržoje vyravo panašios nuotaikos kaip ir kitose Baltijos biržose. Biržos indeksas sumažėjo 1,53 proc. iki 412,4 punkto. Biržos apyvarta siekė 149 tūkst. latų, iš kurių 28 tūkst. latų priklausė tiesioginiams sandoriams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius