Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rokas Masiulis prabilo apie verslo atstovų grasinimus ministerijai

Susisiekimo ministerija patiria spaudimą ir net sulaukia grasinimų iš verslo organizacijų. Apie tai penktadienį prabilo ministras Rokas Masiulis. Konfliktas kilo po trečiadienį Seime vykusio Ekonomikos komiteto posėdžio, kuriame aiškintasi, kas kaltas dėl kelių būklės. Kelininkai skundžiasi, kad nerengiami konkursai, o ministras visus vadina vagimis.
Rokas Masiulis
Rokas Masiulis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Savo feisbuko paskyroje R.Masiulis teigia buvęs informuotas, kad trečiadienį, po Seime vykusio Ekonomikos komiteto posėdžio, vienas įtakingas Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) atstovas esą per ministro patarėją perdavė grasinimus ministerijos vindikacijos pareigūnui. „Esą, jei patarėjas nesiliaus daręs to, ką daro, LVK atstovas asmeniškai „užtampys jį per spaudą“, rašo ministras.

Trečiadienį posėdyje dalyvavo LVK vadovas Valdas Sutkus. Konfederacijai priklauso ir asociacija "Lietuvos keliai".

Trečiadienį Seime vykusiame Ekonomikos komiteto posėdyje iš tiesų tvyrojo karšta atmosfera. 15min rašė, kad posėdžio metu klausimai dėl Lietuvos kelių kokybės ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) skelbiamų konkursų sukėlė daug ginčų. Ministerija ir kelininkai nesutaria, kas turi prisiimti atsakomybę dėl nekokybiškai nutiestų kelių.

Susisiekimo ministras aiškino, kad kelininkų skundai nepagrįsti, mat kai kuriuose konkursuose nedalyvauja nė vienas rangovas. Tuo metu Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus teigė, kad Kelių direkcijos veiksmai parodo niekinamą požiūrį į kelių tiesėjus.

„Mes kelis kartus esame raštu kreipęsi į Kelių direkciją prašydami atitinkamos informacijos, tačiau ne tik kad negavome tos informacijos, jie net nesiteikė mums atrašyti, nors tai padaryti įpareigoja įstatymas. Tai parodo ne tik niekinamą požiūrį į rangovų organizacijas, bet ir Kelių direkcijos niekinamą požiūrį į verslo asociacijas, kurios vienija didžiąją dalį aktyvių įmonių, kurios moka mokesčius“, – aiškino V.Sutkus.

Svajūno Stroino / 15min nuotr./Valdas Sutkus
Svajūno Stroino / 15min nuotr./Valdas Sutkus

R.Masiulis savo feisbuko paskyroje turi omenyje V.Sutkų, nes jis posėdyje ir atstovavo LVK.

„Priimu šį įtakingo žmogaus grasinimą kaip grasinimą visai Susisiekimo ministerijos vykdomai antikorupcijos politikai. Laikau tai absoliučiai netoleruotina, todėl kalbu apie tai viešai. Jokie grasinimai ar „įspėjimai“ nesustabdys ir nepakeis mūsų komandos požiūrio į blogybes susisiekimo sektoriuje“, – rašo feisbuke R.Masiulis.

V.Sutkus 15min neigė kažkam grasinęs, tačiau skundėsi, kad ministerija neskelbia konkursų, dėl to esą kelininkai jau atleidinėja žmones. "Dabar ministras visus vadina vagimis, o kai paprašėme audito medžiagos, tai negavome. Pyktis niekas nenori, tačiau turime spręsti šiuos klausimus, o ne mėtytis kaltinimais, kad visi yra vagys", – kalbėjo V.Sutkus.

Seimo narys konservatorius Dainius Kreivys penktadienį kreipėsi į ministrą, kurį paragino "nedelsiant kreiptis į atitinkamas teisėsaugos institucijos, siekiant užkardyti tokių atvejų pasikartojimą".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius