-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Rosneft“ dirbantis Gerhardas Schroederis tikisi, kad sankcijos Rusijai bus panaikintos kaip įmanoma greičiau

Buvęs Vokietijos kancleris ir Rusijos naftos holdingo „Rosneft“ valdybos pirmininkas Gerhardas Schroederis tikisi, kad sankcijos Rusijai bus palengvintos kaip įmanoma greičiau, jog „Rosneft“ galėtų sustiprinti savo pozicijas Vokietijos rinkoje.
Gerhardas Schroederis,
Gerhardas Schroederis, / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Igoris Sečinas („Rosneft“ generalinis direktorius) ir aš anksčiau šiais metais apsilankėme Švedte. Kaip žinote, „Rosneft“ yra vienas svarbiausių žaidėjų Vokietijos energetikos rinkoje. Bendrovė yra trečias didžiausias perdirbėjas Vokietijoje, šaliai tiekiantis apie ketvirtadalį naftos žaliavos importo, turintis akcijų trijose didelėse perdirbimo įmonėse bei palaikantis 5 tūkst. darbo vietų“, – sakė G.Schroederis.

„Susitikime Švedte taip pat dalyvavo politikai ir verslininkai iš rytinių Vokietijos žemių. Jie pasinaudojo proga susipažinti su „Rosneft“ veikla bei bendrovės planais plėtoti turtą Vokietijoje. Tas susitikimas buvo viena iš priežasčių, kodėl rytinės Vokietijos verslo ir politikos isteblišmentas paragino naikinti sankcijas bei atstatyti santykius su Rusija. Išties, sankcijos smarkiai pakenkė Vokietijos verslui, pavyzdžiui, per mažiau nei du metus produktų pardavimai iš Saksonijos į Rusiją sumažėjo beveik dvigubai“, – svarstė buvęs politikas.

1998-2005 metais Vokietijos kancleriu dirbęs G.Schroederis pastaruoju metu šaknis į Rusiją įleido itin giliai – be pareigų „Rosneft“, jis taip pat vadovauja ir prieštaringai vertinamo dujotiekio „Nord Stream“ operatorės „Nord Stream AG“ akcininkų komitetui.

Nemažai Europos šalių, įskaitant Lietuvą ir Lenkiją, „Nord Stream“ laiko ne komerciniu, o politiniu projektu, kuriuo siekiama pakenkti Ukrainai ir skaldyti Europą.

„Aš tikiuosi, kad sankcijos Rusijai bus palengvintos kaip įmanoma greičiau, jog „Rosneft“ galėtų sustiprinti pozicijas Vokietijos rinkoje. Būdamas kancleriu aš skatinau glaudų bendradarbiavimą tarp Rusijos ir Vokietijos, įskaitant naftos ir dujų pramonėje. Ir noriu tai pasakyti vėl: Europos ateitis yra glaudžiai susijusi su Rusija. Rusija turi alternatyvą Europai, o ne atvirkščiai“, – mintis dėstė G.Schroederis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius