Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rosselchoznadzor“: kiaulių maras pasiekė Čekiją

Rusijos veterinarijos tarnyba („Rosselchoznadzor“) pareiškė turinti duomenų, leidžiančių manyti, jog afrikinis kiaulių maras jau pasiekė Čekiją.
Kiaulės
Kiaulės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Rosselchoznadzor“ atstovas pareiškė, jog viename Lenkijos pasienio su Čekija rajone rasti trys, kaip įtariama, nuo afrikinio kiaulių maro nugaišę šernai.

„Nugaišę šernai ilgai gulėjo prie pat kelio. Vietos valdžios institucijos nesuskubo išsiaiškinti šernų kritimo priežasčių ir ilgai sprendė klausimą, kas – kelininkai ar miškininkai – yra atsakingi“, – pabrėžė „Rosselchoznadzor“ atstovas, kurį cituoja Lenkijos spauda.

„Rosselchoznadzor“ nusiuntė Lenkijos veterinarijos tarnybai paklausimą dėl šio įvykio, kuriame paprašyta pranešti, kokių priemonių buvo imtasi, ar buvo atlikti tyrimai, ir kokios yra išvados.

Rusijos veterinarijos tarnybos atstovas akcentavo, esą visos ankstesnės „Rosselchoznadzor“ prognozės dėl šios mirtinos kiaulėms ir šernams ligos persimetimo į Europos Sąjungą pasitvirtino.

Afrikinio kiaulių maro užkratas šio mėnesio pradžioje oficialiai patvirtintas Lietuvoje, o šios savaitės pradžioje – Lenkijoje.

Pačioje Rusijoje afrikinis kiaulių maras nustatytas dar 2007 metais, o pernai vasarą apie šios ligos židinius pranešė Baltarusija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius