Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rugpjūčio mėn. eksportuojamų prekių kainos padidėjo 1,4 proc., importuotų – 2,2 proc.

Statistikos departamentas praneša, kad 2009 m. rugpjūčio mėn., palyginti su liepos mėn., eksportuotų prekių kainos padidėjo 1,4 procento, o importuotų prekių – 2,2 procento.

2009 m. rugpjūčio mėn., palyginti su liepos mėn., bendra­jam eksportuotų prekių kainų pokyčiui didžiausią įtaką turėjo 2 procentais padidėjusios pagamintų produktų kainos, iš jų 9,9 procento – rafinuotų naftos produktų, 2,9 – guminių ir plastikinių gaminių, 2,1 – drabužių, 1,4 – kompiuterinių, elektroninių ir optinių gaminių, teigiama Statistikos departamento pranešime.

Taip pat turėjo įtakos 9,2 procento sumažėjusios žemės ūkio produktų kainos. Iš pagamintų produktų 3 procentais sumažėjo variklinių transporto priemonių, priekabų ir puspriekabių, 1 procentu – chemikalų ir chemijos pramonės gaminių, 1,4 procento – niekur kitur nepriskirtų mašinų ir įrangos kainos.

Didžiausią įtaką bendra­jam importuotų prekių kainų pokyčiui turėjo 9,5 procento pabrangusi žalia nafta ir gamtinės dujos, 0,5 – pagaminti produktai, iš kurių 2,3 – kompiuteriniai, elektroniniai ir optiniai gaminiai, 1,4 – chemikalai ir chemijos pramonės gaminiai, 4,1 – rafinuoti naftos produktai. Kiti kasybos ir karjerų eksploatavimo produktai atpigo 6,6 procento, žemės ūkio produktai – 1,9. Iš pagamintų produktų

0,9 procento atpigo maisto produktai, 1,3 – pagrindiniai vaistų pramonės gaminiai ir vaistų preparatai. Taip pat 11,2 procento atpigo žuvys ir kiti žuvininkystės produktai.

2009 m. rugpjūčio mėn., palyginti su liepos mėn., prekybos sąlygų rodiklis sudarė 99,3, o palyginti su 2008 m. rugpjūčio mėn., – 92,2.
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius